Uljanik napustio član NO-a Svećarovski, odlazi u Damen

Autor: Marija Brnić , 15. siječanj 2019. u 12:29
Predsjednik NO-a Uljanika Samir Hadžić (zadnji desno)/Goran Stanzl/pixsell

On ostaje na poziciji u NO-i pa će ovo tijelo nastaviti nesmetano djelovati, a komunicirat će video-linkom s ostalim članovima.

U prijelomnim danima za budućnost Uljanika tu je pulsku brodograđevnu grupaciju napustio član Nadzornog odbora Ranko Svećarovski.

Egzistencijalni razlozi prevagnuli su da nakon gotovo 29 godina rada u Uljaniku ovaj brodocjevar s pozicije poslovođe brodocjevara u strojarnici da otkaz i odlazi na rad u nizozemsko brodogradilište Damen. Svećarovski je jedan od tri člana Uljanikova NO-a, u koji je zajedno sa Samirom Hadžićem imenovan u studenom prošle godine po preporuci sindikata i Stožera za obranu Uljanika, a treći član Nenad Kapuralin prethodno je dovoljan broj glasova dobio na skupštini dioničara.

'Imamo razumijevanja'
Njegov odlazak iz Uljanika, ističe predsjednik NO-a Samir Hadžić, neće poremetiti funkcioniranje Nadzornog odbora.  "Svećarovski ostaje na poziciji člana NO-a i premda će raditi izvan Uljanika, no to neće utjecati na aktivnosti NO-a. Sva dokumentacija bit će mu na raspolaganju, komunicirat ćemo on-line, a na sjednicama će sudjelovati videolinkom i to neće biti prvi put, jer i do sada su se na sjednice NO-a uključivali pojedini članovi video-vezom kada su bili odsutni, pojašnjava Hadžić.

Iako se odlazak događa u najosjetljivijem trenutku i nije ohrabrujuća poruka kao predstavnika radnika u NO-u svima koji ostaju, Hadžić kaže kako se za njegovu odluku ima razumijevanja. A zadržavanjem u članstvu NO će nastaviti djelovati unutar postojećih zakonskih i kompanijskih propisa koji određuju najmanje tročlani NO i neće predstavljati dodatan problem u narednim danima u kojima će, uz upravu Uljanika, NO imati glavnu riječ kod ocjenjivanja očekivanih ponuda i odabira strateškog partnera za restrukturiranje grupe. 

Snimanje do petka
Trenutačno, prema službenim izvorima iz Uljanika, u data roomu dubinsko snimanje obavljaju timovi četiriju investitora. Uz Fincantieri i Brodosplit, te australsku grupu Scenic, jučer su ušli i predstavnici ukrajinskog Smart Holdinga, a najavili su se i predstavnici jednog manjeg njemačkog brodogradilišta. 

Soba je zainteresiranim ulagačima otvorena do kraja tjedna i zbog financijske situacije u Uljaniku čini se malo izglednim da bi se rok za obavljanje snimanja produljio, iako je postavljeni rok doista prekratak.  Zbog toga su, kažu u Uljaniku, za pregledavanje podataka ostaje i satima duže nego je predviđeno trajanje tijekom dana, sve kako bi pojačali intenzitet i pružili tražene informacije investitorima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close