Ulaganjem u znanje mladih Olival sebi osigurava budućnost

Autor: Marta Duić , 24. studeni 2019. u 22:00
Zaklada Olival je odlučno otvorio novo poglavlje poslovanja, jer ulaganje u mlade je konkretan ulog u bolju budućnost, kaže direktor Marijan Pojatina

Četvero maturanata farmaceutskog, kemijskog i prehrambeno-tehnološkog smjera financijskom potporom u ovoj školskoj godini dobilo pravi stimulans.

Zaklada "Vaše znanje – naša budućnost" koju je osnovala kozmetička tvrtka Olival, dodijelila je stipendije za školsku godinu 2019./2020.

Nakon natječaja stručna komisija je odabrala četvero učenika četvrtih razreda srednjih škola farmaceutskog, kemijskog ili prehrambeno-tehnološkog usmjerenja koji su to zaslužili odličnim školskim i izvanškolskim rezultatima te zalaganjem. Dobitnici stipendija su Doroteja Arbutina iz Vukovara i Klara Balog iz Branjin Vrha, Luka Kramarić iz Siska te Lara Čobanov iz Vodica. "Jedna od misli vodilja i motivacija osnivanja Zaklade bila je želja da se pronađe način za pružanjem konkretne podrške budućim mladim stručnjacima koji bi se po završetku edukacije i prakse lako snašli na tržištu rada.

Zakladom je Olival odlučno otvorio novo poglavlje poslovanja jer ulaganje u mlade koji su iznimno motivirani i željni stjecanja znanja, sasvim je konkretan ulog u bolju budućnost", istaknuo je Marijan Pojatina, direktor tvrtke na dodjeli stipendija i poručio dobitnicima kako vjeruje da će im one pomoći da još više razviju svoje sposobnosti i znanja. Mladi su istaknuli da će im to biti značajan poticaj i vjetar u leđa koji će olakšati školske izazove. 

"Nedavno smo proslavili 25 godina postojanja. Za nas je to iznimna čast i velika stvar koju smo željeli proslaviti drukčije nego inače. Obljetnica nas je pomalo nostalgično prisjetila brojnih koraka koje smo prošli, a tijekom cijelog puta bilo je svega nekoliko konstanti – trud, učenje, podrška zajednice. To su čimbenici do kojih i dan-danas držimo, koje cijenimo. Osnutkom Zaklade "Vaše znanje – naša budućnost" željeli smo pokazati da se učenje i trud isplate, ali i simbolično vratiti zajednici barem dio podrške koju nam je pružala, upravo kroz potporu mladih kojima je možda i najpotrebnija.

Zaklada je posvećena isključivo pružanju financijske potpore odabranim stipendistima, budućim farmaceutskim tehničarima i to nas jako raduje", objašnjava Pojatina. Kako kažu iz kompanije, bilo je 20-ak valjanih prijava, iako su očekivali više prijavljenih učenika. "Nismo naišli na konkretnu kvalitetnu suradnju i podršku strukovnih srednjih škola. U školama u kojima su se djelatnici osobno založili, zainteresirali te informirali učenike o natječaju za stipendije pristigle su nam višestruke, zbilja kvalitetne prijave", kaže Pojatina.

Tvrtka je u 2018. u odnosu na prethodnu ostvarila 19% rasta prihoda, a 20% rasta očekuju i u ovoj. Pojatina kaže da im izvoz još čini manji dio prodaje, no s 14% udjela u 2018. je sve značajniji. Osim u Hrvatskoj, na prodajnim mjestima i online, Olivalovi su proizvodi dostupni u BiH, Crnoj Gori, Sloveniji, Rumunjskoj, Austriji, Njemačkoj. Zadnje tržište koje su otvorili je Tajvan, a Marijan Pojatina ističe da dio uspjeha Olivala čine zaposlenici, već njih četrdesetak. 

Komentirajte prvi

New Report

Close