Ulaganje u mlade najbolja investicija

Autor: HUP , 27. studeni 2014. u 21:59
Thinkstock

Rano napustiti školu znači ne dovršiti osnovnu školu ili završiti samo osnovnu školu ili završiti samo niže razrede srednje škole.

Rano napustiti školu znači ne dovršiti osnovnu školu ili završiti samo osnovnu školu ili završiti samo niže razrede srednje škole.  Posljedice ranog napuštanja školovanja su brojne, kako za pojedinca tako i za društvo. Predviđa se da će od budućih deset radnih mjesta samo jedno biti za one s niskim obrazovanjem. Poduzeća već danas vrlo malo trebaju zaposlenike samo s osnovnim obrazovanjem.

Ovaj problem u Hrvatskoj nije sustavno analiziran niti postoje odgovarajući mehanizmi pomoći i potpore mladima koji rano napuštaju obrazovanje ili su u riziku od napuštanja obrazovanja. Upravo objavljena publikacija Udruge Pragma, „Potpora mladima, roditeljima i stručnjacima – sprječavanje ranog napuštanja školovanja“ ima cilj upoznati roditelje, stručnjake i donositelje političkih odluka s fenomenom ranog napuštanja školovanja u Hrvatskoj i kako djelovati. Publikacija je besplatno dostavljena svim srednjim školama u Hrvatskoj i dostupna je na stranicama www.udruga-pragma.hr .Što uzrokuje rano napuštanje školovanja i kako na njega reagiraju zemlje EU te koliko to košta svaku državu, možete pročitati na stranicama HUP-a www.hup.hr pod linkom Osvrti i komentari.

Komentirajte prvi

New Report

Close