Ulagačima dulji rok za iskazivanje interesa

Autor: Poslovni dnevnik , 11. listopad 2015. u 21:59
Vlada je gradnju LNG terminala proglasila strateškim investicijskim projektom RH

Vlada je gradnju LNG terminala proglasila strateškim investicijskim projektom RH.

Tvrtka LNG Hrvatska produžila je rok investitorima za iskazivanje interesa za gradnju LNG terminala na Krku s 15. na 31. prosinca ove godine.

Rok je produžen u suglasju s Europskom komisijom, na zahtjev tvrtki kojima LNG biznis nije primaran, a koje su zatražile dodatno vrijeme za uvid u podatke. Tvrtka LNG Hrvatska objavila je 21. srpnja poziv ulagačima za sudjelovanje u postupku odabira investitora za razvoj LNG terminala na Krku, s rokom do 15. prosinca, a virtualni data room u kojem ulagači koji su iskazali interes mogu pogledati pojedinosti projekta otvoren je 1. rujna.

Vlada je gradnju LNG terminala procijenjene vrijednosti 600 milijuna eura, proglasila strateškim investicijskim projektom RH. Za takve projekte je Zakonom o strateškim investicijskim projektima omogućeno da službeni postupci postaju žurni i imaju najviši prioritet.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pošto je iznio neke detalje plana za novo uništavanje Hrvatske treba očekivati veliku navalu stranih investitora.Kako je opće poznato investitori dolaze u ugodna poslovna okolja, koja najavljuju smanjenje poreza na kapitalna ulaganja, a ne obrnuto! Jadna je država u kojoj ministri financija ne poznaju osnove matematike!

New Report

Close