Ulagače sada privlače s dva (ista) portala

Autor: Ana Blašković , 07. travanj 2019. u 22:00
Portal 'otvara' slika crkve sv. Marka/Patrik Macek/PIXEELL

Ministarstvo gospodarstva lansiralo novi online alat investcroatia.gov.hr.

Ministarstvo gospodarstva, resor ministra Darka Horvata, pohvalilo se u petak lansiranjem novog internetskog portala za ulagače pod nazivom Investcroatia.gov.hr.

Doduše, upišu li u internetsku tražilicu "Invest Croatia", potencijalne ulagače moglo bi zbuniti što stranica gotovo identičnog imena Investcroatia.hr već postoji (bez onog gov).

Pripada HAMAG BICRO-u, Agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, također pod kišobranom istog ministarstva koja ima isti cilj.

Dva portala sliče i izborom boja (crvena-siva), a dijele i slična rješenja, poput rubrike Why Croatia?.

No, da su na pravoj adresi za informacije ulaganjima znat će kad im se na glavnoj stranici otvori slika – crkve Sv. Marka u Zagrebu(?!). Ipak, svaki trud  u privlačenju investitora treba pohvaliti.

Ulagači će na stranici dostupnoj i na engleskom jeziku pronaći korisne informacije za pripremu i realizaciju svog investicijskog projekta, od makroekonomskih pokazatelja do pregleda poduzetničkih zona i dostupnih poticaja. 

Uz kartu poduzetničkih zona po županijama, nudi se i detaljan pregled koraka u realizaciji investicijskog projekta te alati poput investicijskog kalkulatora za izračun iznosa poticaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close