Ukusni rižoto od sipa

Foto: press Foto: press

Ako sami čistite sipe, pažljivo odvijte vrećicu s crnilom koje je važno za dobar i ukusan rižoto. Crnilo možete kupiti pakirano u vrećicama.

(za 4 osobe)

500 g očišćenih sipa
Crnilo sipe
60 ml maslinova ulja
1 luk (100 g)
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
1 Temeljac za riblja jela Podravka
250 g Arborio riže Zlato polje 
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni 
1 žlica nasjeckanog peršina
sir ribanac

1. U 500 ml vode stavite temeljac i zagrijte do vrenja.
2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani luk i popecite do zlatne boje.
3. Dodajte protisnuti češnjak i narezane sipe. Pirjajte uz miješanje 10 minuta.
4. Zatim ulijte vino, dodajte crnilo i rižu. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje i podlijevanje temeljcem.
5. Po potrebi posolite, popaprite i dodajte toplu vodu. Rižoto je gotov kad riža bude kuhana (ali ne raskuhana).
6. Rižoto poslužite topli posut naribanim sirom (parmezanom) i ukrasite nasjeckanim peršinom ili cvjetovima lavande.

Savjet: Ako sami čistite sipe, pažljivo odvijte vrećicu s crnilom koje je važno za dobar i ukusan rižoto. Crnilo možete kupiti pakirano u vrećicama.
Vrijeme pripreme: 40 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

Komentari (1)
  • konjkW
    konjkW 7:34 24.8.2018.

    crni rižot uhh…ekstra … al je bila jedna dobra ribarnica/riblji restoran u zagrebu do pred par godina sa odličnim crnim rižotom…ali izgubiše koncesiju za prostor

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve