Ukusni rižoto od sipa

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2018. u 09:03
Foto: press

Ako sami čistite sipe, pažljivo odvijte vrećicu s crnilom koje je važno za dobar i ukusan rižoto. Crnilo možete kupiti pakirano u vrećicama.

(za 4 osobe)

500 g očišćenih sipa
Crnilo sipe
60 ml maslinova ulja
1 luk (100 g)
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
1 Temeljac za riblja jela Podravka
250 g Arborio riže Zlato polje 
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni 
1 žlica nasjeckanog peršina
sir ribanac

1. U 500 ml vode stavite temeljac i zagrijte do vrenja.
2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani luk i popecite do zlatne boje.
3. Dodajte protisnuti češnjak i narezane sipe. Pirjajte uz miješanje 10 minuta.
4. Zatim ulijte vino, dodajte crnilo i rižu. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje i podlijevanje temeljcem.
5. Po potrebi posolite, popaprite i dodajte toplu vodu. Rižoto je gotov kad riža bude kuhana (ali ne raskuhana).
6. Rižoto poslužite topli posut naribanim sirom (parmezanom) i ukrasite nasjeckanim peršinom ili cvjetovima lavande.

Savjet: Ako sami čistite sipe, pažljivo odvijte vrećicu s crnilom koje je važno za dobar i ukusan rižoto. Crnilo možete kupiti pakirano u vrećicama.
Vrijeme pripreme: 40 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

Komentari (1)
Pogledajte sve

crni rižot uhh…ekstra … al je bila jedna dobra ribarnica/riblji restoran u zagrebu do pred par godina sa odličnim crnim rižotom…ali izgubiše koncesiju za prostor

New Report

Close