(za 4 osobe)
500 g očišćenih sipa
Crnilo sipe
60 ml maslinova ulja
1 luk (100 g)
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
1 Temeljac za riblja jela Podravka
250 g Arborio riže Zlato polje
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica nasjeckanog peršina
sir ribanac
1. U 500 ml vode stavite temeljac i zagrijte do vrenja.
2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani luk i popecite do zlatne boje.
3. Dodajte protisnuti češnjak i narezane sipe. Pirjajte uz miješanje 10 minuta.
4. Zatim ulijte vino, dodajte crnilo i rižu. Pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje i podlijevanje temeljcem.
5. Po potrebi posolite, popaprite i dodajte toplu vodu. Rižoto je gotov kad riža bude kuhana (ali ne raskuhana).
6. Rižoto poslužite topli posut naribanim sirom (parmezanom) i ukrasite nasjeckanim peršinom ili cvjetovima lavande.
Savjet: Ako sami čistite sipe, pažljivo odvijte vrećicu s crnilom koje je važno za dobar i ukusan rižoto. Crnilo možete kupiti pakirano u vrećicama.
Vrijeme pripreme: 40 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.crni rižot uhh…ekstra … al je bila jedna dobra ribarnica/riblji restoran u zagrebu do pred par godina sa odličnim crnim rižotom…ali izgubiše koncesiju za prostor
Uključite se u raspravu