Ukradeni novac i zlato iz sjedišta MUP-a pripadaju poduzetniku, do njih je došao legalno

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2016. u 10:11
Foto: Davor Višnjić / Pixsell

Obitelj Antonija I. inače se bavi poduzetništvom, no očito su bili pod policijskim nadzorom, i to navodno zbog trgovine zlatom.

Ukradeni novac i zlato u policiji su, doznaje Večernji list, završili još 15. veljače, no kako sada stvari stoje, vlasniku su oduzeti bezrazložno. Naime, Antonio I., kojeg su policijske "Kobre" zaustavile u Zagrebu i u automobilu mu pronašle eure i zlato, ima svu dokumentaciju kojom dokazuje da je do tog imetka došao legalno. Novac je dobio prodajom nekretnine u zagrebačkom Vrapču koju mu je darovao djed Mijat, a za zlato ima potvrde da je kupljeno u Italiji. Obitelj Antonija I. inače se bavi poduzetništvom, no očito su bili pod policijskim nadzorom, i to navodno zbog trgovine zlatom – jednoj je tvrtki s kojom su poslovali izrečena mjera zabrane rada. Svoju je priču Antonio I. potkrijepio papirima pa je posve nejasno zašto mu policija već nije vratila novac i zlato, a nije bilo ni naznaka da će se to ovih dana dogoditi. Među sumnjivcima za krađu iz policije zacijelo su i zaposlenici MUP-a. Za Joška Morića, bivšeg pomoćnika ministra unutarnjih poslova, tu nema dvojbe:

– Netko je znao kamo provaliti i gdje tražiti. No, pitanje je li pričinjena šteta veća od materijalne; jesu li nestali i nekakvi dokazi – rekao je Morić. Složit će se s njim i Željko Cvrtila, stručnjak za sigurnost, koji je nekada i sam radio u MUP-u:

– Ili je počinitelj imao informaciju iznutra ili je onaj čiji je to novac odlučio doći do njega. No u ovom drugom slučaju taj netko bi opet morao znati gdje se taj novac čuva, u kojoj sobi, kako je štićen… – kaže Cvrtila. Prema njegovu mišljenju, za ovaj je događaj kriv cijeli sustav jer se corpora, odnosno stvari i predmeti oduzeti osumnjičenicima ili osobama od interesa za policijske istrage, čuvaju po policijskim sobama umjesto na štićenim mjestima.

Komentirajte prvi

New Report

Close