Đuđica Klancir: ‘Prgomet je bio jako potresen i neuvjerljiv’

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2015. u 08:51
Foto: Screenshot HRT / HRT

Drago Prgomet više nije član Nacionalnog vijeća Most-a. Je li to kraj njegove političke karijere, što to znači za budućnost Most-a i političku sliku Hrvatske? Jesu li nam prijevremeni izbori pred vratima?

Zbog sastanka sa Zoranom Milanovićem, a koji je trebao biti tajan – Drago Prgomet više nije član Nacionalnog vijeća Most-a. Je li to kraj njegove političke karijere, što to znači za budućnost Most-a i političku sliku Hrvatske? Jesu li nam prijevremeni izbori pred vratima? Na ta i druga pitanja u HRT-ovoj emisiji Otvoreno analizirali su Boris Rašeta (kolumnist 24 sata i 24 Express), prof. Dr. Sc. Anđelko Milardović (Institut za europske i globalizacijske studije), Aleksandra Kolarić (komunikacijska stručnjakinja) i Đurđica Klancir (glavna urednica Tportala).

Vidjelo se da je g. Prgomet bio potresen i bio je jako neuvjerljiv, komentirala je Đurđica Klancir nastup Drage Prgometa u HRT-ovom Dnevniku i naglasila kako je minorizirao značaj Mosta napominjući da su svi tamo samostalni igrači. Smatra da Prgomet nije uspio skupiti „svoju kolekciju“ zastupnika Mosta.

Most je konfederacija 19 nezavisnih zastupnika i mi o proceduralnom, statutarnom uređenju te skupine ne znamo mnogo, rekao je Boris Rašeta. Ukazao je na apsurdnu situaciju u kojoj na „puškohvatu“ u sceni (u Kotromanovićevu stanu) imamo čuvane ministra obrane i premijera jedne članice NATO-a i Rašeta smatra kako teško da to nije bilo dogovoreno tajno snimanje

Aleksandra Kolarić podsjetila je da se Most proziva kako nisu spremni preuzeti odgovornost. Uspiju li Milanović ili Karamarko kupiti nekoliko njihovih ljudi, oni idu u izvršnu vlast, a u Sabor bi dolazile zamjene – koje su na strani Petrova, pojasnila je mogućnost da dio Mostovih zastupnika ode s Prgometom. Glede curenja fotografija sastanka, iznijela je primjer sličnog modusa operandi Zorana Milanovića, što je, kako kaže Kolarić, prije učinio Mireli Holy na večeri u Kotromanovićevu stanu, Đuri Glogoškom s tajnim sastankom u Vladi i puštanjem informacija „visokog izvora iz Vlade“ u medije kad mu odgovara, piše HRT.

Anđelko Milardović pitao se kakva je percepcija ovog događaja. Imamo udaljavanje jednog aktera koji svira svoj solistički koncert u odnosu na Most, a ovaj potez nije nešto što spaja, istaknuo je Milardović. Fotografiju koju je objavio tportal, Prgometa sa službenikom američke ambasade, smatra petljanjem u slobodni izborni proces Republike Hrvatske. 'Jesmo li mi Honduras, Gvatemala, Belize ili smo Republika Hrvatska', pitao se Milardović.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Države nema od ’95 kada ju je Francek prepustio židovima u zamjenu za kredite. Zašto uporno ponavljate neistine? Ovo su bili izbori na kojima se birao nadzorni odbor korporacije REPUBLIKA HRVATSKA d.o.o., registrirane u jednom od centara Novog svjetskog poretka.
http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/novi-broj-lidera-most-osvojio-kontrolni-paket-hrvatske-dd/

Dajte se obrazujte, ovo iznošenje notornih budalaština je besmisleno…

Ovdje nisu bitni niti Milanović, ni Prgomet negi samo jedan čovjek koji je očito ispao ili politički analfabet sa idejom da okupi veliku koaliciju s dvije stranke između kojih postoji toliko antagonizama ili jednostavno nije spreman preuzeti odgovornost za kreiranje politike i provođenje reformi za koje je dobio povjerenje birača. On je još jedan u nizu političkih “mrtvaca” koji su imali samo jedan hit.
Sjetimo se Bandića koji je daleko popularniji političar i kojem izborna kampanja traje od izbora do izbora pa je uspio skupiti dva glasa.
Most je fenomen zasnovan na pojedinačnim glasovima predstavnika različitih opcija, a Božo Petrov je umjesto da iskoristi priliku i hrabro uđe u sabor izazvao zastoj rada države u najosjetljivijem trenutku i pokazao svoj kukavičluk cijeloj državi.
Njegova floskula o ponavljanju izbora (“bolje novi izbori, nego loša vlada) više se ne tiče njega budući da on od ponovljenih izbora ne može očekivati ništa. Nama trebaju vođe i operativci, a ne psihijatri.

New Report

Close