Uhićeni lažni policajci s autoceste, opljačkali 100.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2016. u 10:35
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da je 20-godišnjak počinio kazneno djelo razbojništva, a 25-godišnjak kazneno djelo pomaganja u razbojništvu uz kaznenu prijavu oni su predani pritvorskom nadzorniku.

Zbog prijavljenog kaznenog djela razbojništva počinjenog nad 23-godišnjakom policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starih 20 i 25 godina.

Naime, 20-godišnjaka se sumnjiči da je 25. travnja oko 23 sata autocestom A-1 u smjeru Zagreba upravljao iznajmljenim osobnim vozilom s nepripadajućim registracijskim oznakama te u blizini tunela sv. Marko uz upotrebu bljeskalica zaustavio osobni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin.

Tom prilikom 20-godišnjak se lažno predstavio kao policijski službenik i uz prijetnju vatrenim oružjem od 23-godišnjaka otuđio više od 100.000 eura, ključeve vozila i mobitele. Za to vrijeme s osumnjičenim je u vozilu bila nepoznata muška osoba za kojom policija još uvijek traga. Ujedno, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je za pomaganje u izvršenju kaznenog djela razbojništva osumnjičen 25-godišnjak.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da je 20-godišnjak počinio kazneno djelo razbojništva, a 25-godišnjak kazneno djelo pomaganja u razbojništvu uz kaznenu prijavu oni su predani pritvorskom nadzorniku, a potom dovedeni na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, priopćila je karlovačka policija.

Komentirajte prvi

New Report

Close