Ugovor za uređenje Poduzetničkog inkubatora Vukovar

Autor: Agencija VLM , 14. siječanj 2015. u 11:24
Arhivska fotografija: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Vrijednost radova iznosi 3,8 milijuna kuna, bez PDV-a, a obuhvaća kompletnu vanjsku i unutrašnju rekonstrukciju zgrade inkubatora.

Direktor vukovarske građevinske tvrtke Planum Đuro Bamburač i gradonačelnik Ivan Penava potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji poslovnih objekata u BIC – Poduzetnički inkubator Vukovar.

Vrijednost radova iznosi 3,8 milijuna kuna, bez PDV-a, a obuhvaća  kompletnu vanjsku i unutrašnju rekonstrukciju zgrade inkubatora.  Istaknuto je kako je cilj izgradnje i potpunog opremanja inkubatora pružanje podrške poduzetnicima početnicima te malim i srednjim poduzećima kako bi se poticao njihov rast te povećala mogućnost zapošljavanja u gradu Vukovaru.  Poduzetnički inkubator jedna je od četiri sastavnice Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar, smješten u zgradi bivše Tiskare Borovo u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Poduzetnicima će pružati cjelovit paket usluga i to od poslovnog prostora, potpore inovacijama, potpore rastu poduzeća do različitih intelektualnih i administrativnih usluga. Zgrada inkubatora ima bruto površinu od 1125 četvornih metara, sadržavati će 10 poslovnih prostora za poduzetnike početnike, laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije (sunce, vjetar i vodik), pred-inkubacijski prostor sa 10 radnih mjesta te multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu. Rok izvršenja radova je 30. svibnja 2015. godine. Inače, ugovor o izvođenju radova provodi se u okviru  EU projekta BIC-Poduzetnički inkubator Vukovar čija je ukupna vrijednost preko 900 tisuća eura od čega  bespovratna sredstva EU 726 tisuća eura.

Učešće Grada Vukovara u projektu, osigurano putem Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, iznosi 183.124,90 eura ili 20,13 posto. Provedba aktivnosti projekta je započela 17. lipnja 2014. godine te će trajati 18 mjeseci.

Komentirajte prvi

New Report

Close