Ugovor projekta nadzora državne granice vrijedan više od 28 milijuna kuna

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Provedba projekta predstavlja nastavak uspostave stacionarnih sustava za nadzor vanjske kopnene granice, čije dosadašnje korištenje višestruko povećava sposobnost učinkovitog nadzora granice.

Zajednica ponuditelja, koju čine tvrtke Securitas Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla s podizvoditeljem KING ICT-om, potpisali su ugovor o provedbi projekta uspostave "Stacionarnog sustava za nadzor državne granice s Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom“, vrijedan više od 28 milijuna kuna, objavili su u ponedjeljak iz Ericsson Nikole Tesle.

Radi se o sredstvima koja su sufinancirana iz Fonda za unutarnju sigurnost – komponenta granice (ISF Borders), navodi se u priopćenju iz Ericssona Nikole Tesle.

Provedba projekta predstavlja nastavak uspostave stacionarnih sustava za nadzor vanjske kopnene granice, čije dosadašnje korištenje višestruko povećava sposobnost učinkovitog nadzora granice.

Završetkom projekta, koji je ujedno i nastavak ispunjavanja potrebnih uvjeta za pristupanje schengenskom prostoru, još će više biti povećana učinkovitost, usmjerenost i brzina reakcije i postupanja policijskih službenika u slučaju uočavanja nezakonitog prelaska državne granice, odnosno nadzora vanjske kopnene granice, zaključuje se u priopćenju. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!