“Ugovor o gradnji požeške tržnice potpisan je sa sumnjivom tvrtkom”

Autor: Agencija VLM , 16. listopad 2012. u 12:42
Zdravko Ronko, gradonačelnik Požege / PXL

Gradonačelnik Zdravko Ronko najavio je da radovi na gradnji uskoro kreću, no prošli je tjedan kazao da od toga ipak zasad neće biti ništa.

– Požega unatoč višegodišnjim najavama do daljnjega ostaje bez gospodarske zone, bez novih radnih mjesta u realnom sektoru, sportske dvorane, atletske staze i bez nove tržnice. Problem nije samo što tih objekata nema, problem je što više nema ni novca koji je bio osiguran – ističe Nino Smolčić, nezavisni kandidat u Gradskom vijeću Požege. On je podsjetio da je još prije 6 godina gradska vlast obećala novu tržnicu, a prije tri mjeseca gradonačelnik Zdravko Ronko najavio da radovi na njezinoj gradnji uskoro kreću. No prošli je tjedan ipak kazao da od toga zasad neće biti ništa.

– Neshvatljiva je činjenica da je Grad uopće potpisivao ugovor s firmom Adamo iz Zagreba koja tako što nije u mogućnosti odraditi, a 6 godina kasnije pravdati se da je ona u problemima. To je dokaz neodgovornosti i nesposobnosti. Dovoljno je reći da ista tvrtka u zadnjih nekoliko godina ima prihode na razini jednog općinskog kioska i da je direktor te tvrtke direktor još 14 tvrtki koje su na istoj adresi i više se ništa ne treba reći – poručio je Smolčić pitajući se s kakvim to firmama gradonačelnik sklapa ugovore i o kakvim je to interesima riječ.

Komentirajte prvi

New Report

Close