Ugostitelji traže PDV od 10 posto i ukidanje poreza na potrošnju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. travanj 2018. u 08:41
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Udruženje ugostitelja Zagreb najveće je strukovno udruženje u Hrvatskoj, koje okuplja oko 1.500 ugostitelja-obrtnika Zagreba i rješava probleme oko 4.500 pravnih osoba ugostitelja Zagreba.

Glavni ciljevi Udruženja ugostitelja Zagreba u razdoblju od 2018. do 2022. su smanjenje PDV-a na ugostiteljske usluge na 10 posto, te ukidanje poreza na potrošnju kojeg plaćaju jedino i isključivo ugostitelji, izvijestili su iz tog Udruženja, koje je izabralo i novo vodstvo, na čelu s predsjednikom Franzom Leticom.

Novo vodstvo tog Udruženja izabrano je na konstituirajućoj sjednici Skupštine krajem ovog tjedna, a novoizabrani predsjednik Franz Letica najavio je da će se u mandatnom razdoblju 2018. – 2022. zalagati za smanjenje PDV stope na ugostiteljske usluge te ukidanje poreza na potrošnju kojeg plaćaju jedino i isključivo ugostitelji.

"Porez na potrošnju koji plaćaju ugostitelji kreće se od 2 do 3 posto, a u Zagrebu je trenutačno 2 posto, dodatno otežava poslovanje ugostiteljima i smatramo da ga treba ukinuti. Zalagat ćemo se i za povećanje osobnog odbitka na 5.000 kuna, koji je sada 3.800 kuna, kao i za smanjenje koeficijenta komunalne naknade sa 10 na 7, odnosno kroz budući jednostavni porez na nekretnine te pojednostavljenje zakonskih akata, odluka i pravilnika vezanih za obavljanje ugostiteljske djelatnosti donesenih od strane gradskih, županijskih i državnih tijela", poručio je Letica.

Udruženje ugostitelja Zagreb najveće je strukovno udruženje u Hrvatskoj, koje okuplja oko 1.500 ugostitelja-obrtnika Zagreba i rješava probleme oko 4.500 pravnih osoba ugostitelja Zagreba.

Iz tog Udruženja ističu i kako im se obraćaju ugostitelji iz cijele države u pogledu rješavanja svakodnevnih i zakonodavnih problema ugostiteljsko-turističke djelatnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close