Ugostitelji ogorčeni i od poreznih inspektora traže više korektnosti

Autor: Agencija VLM , 08. ožujak 2013. u 09:10
Photo: Filip Brala/PIXSELL

U Vinkovcima je zatvoreno oko 27 obrta, ne samo ugostiteljskih pa vinkovački obrtnici misle kako su inspektori puno oštriji nego u drugim gradovima.

Vinkovački ugostitelji su se okupili u Udruženju obrtnika u Vinkovcima kako bi se izjadali jedan drugome i ispričali kakve sve neugodnosti i poniženja doživljavaju s inspektorima Porezne uprave koji, kažu, imaju pik upravo na ugostitelje.

– Zaključili smo da ćemo poslati dopis Poreznoj upravi i zatražiti blaži, objektivniji i korektniji odnos prema ugostiteljima pri nadzoru njihovih objekata jer svi se žale na neljudskost koju pokazuju inspektori. Pri fiskalizaciji je problem što časnici djelatnicima kažu da moraju izdavati račune, ali tu ima neposluha djelatnika pa na kraju nastrada vlasnik kojemu zapečati lokal i odrede kaznu. Pisat ćemo i Ministarstvu financija jer nam se čini da inspektori idu ciljano na ugostitelje. Neki su predlagali i radikalnije mjere, poput prosvjeda, ali za sada idemo mirnim putem – kaže Marija Josipović, predsjednica Sekcije ugostitelja u Udruženju obrtnika Vinkovci.

U Vinkovcima je zatvoreno oko 27 obrta, ne samo ugostiteljskih pa vinkovački obrtnici misle kako su inspektori puno oštriji nego u drugim gradovima. Dinko Matačić je odjavio obrt jer su mu inspektori među prvim u gradu zatvorili dobro posjećeni i izvrsno pozicionirani lokal i tvrdi kako je netko od inspektora "bacio oko" na njegov kafić i želi ga preuzeti pa je angažirao odvjetnika kako bi istjerao pravdu.

Komentirajte prvi

New Report

Close