Udružili se sindikati Jadrankamena, Montera i Uzora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. prosinac 2012. u 12:23
PXL

Predstavnici sindikata triju poduzeća u stečaju Jadrankamena, Montera i Uzora danas su u Splitu potpisali sporazum o zajedničkom nastupanju, suradnji i pomoći.

Predstavnici sindikata triju poduzeća u stečaju Jadrankamena, Montera i Uzora danas su u Splitu potpisali sporazum o zajedničkom nastupanju, suradnji i pomoći.

Tonči Drpić iz Jadrankamena, Marijana Kolak iz Montera i Ljiljana Šućur iz Uzora svojim su potpisom dogovorili zajedničko sindikalno djelovanje i poduzimanje sindikalnih akcija. Ubuduće će zajednički nastupati u medijima i prezentirati svoja traženja, a sporazumom su utvrdili i međusobnu pravnu, tehničku i drugu pomoć i suradnju u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

"Tvrtke Jadrankamen, Monter i Uzor, kao i brojne tvrtke-kćeri proizašle iz matičnih tvrtki, dio su poslovne grupacije Brune Orešara i sa njime povezanih osoba. S obzirom da i do danas nadležna pravosudna tijela nisu učinili gotovo ništa da se kriminal u tim tvrtkama sankcionira te da stečajni upravitelj i suci vode stečajne postupke u krivom smjeru moramo zajednički i udruženo reagirati", rekao je Drpić.

Najavio je da će podnijeti kaznenu prijavu protiv, kako je rekao, zajedničkog neprijatelja koji je upropastio mnoge ljudske sudbine te im ugrozio osnovnu životnu egzistenciju, a država još ništa nije napravila po tom pitanju. "Jer kako je moguće da je Orešar državnom proračunu dužan više od milijardu i pol kuna, a da mu nije pala vlas s glave", pita Drpić.

Ljiljana Šućur iz Uzora se nada da će novi sporazum radnicima pomoći da nešto naprave za sebe, a vjeruje da je proizvodnju moguće nastaviti. "Imamo kupce koji nam se redovito javljaju. Udružili smo se kako bi opet upozorili sve relevantne institucije da smo još uvijek živi i da još uvijek inzistiramo na našim pravima građana i radnika", dodala je Šućur.

"Došla sam dati podršku kolegama koji se nalaze u istoj situaciji kao i mi iz Montera, odnosno svi mi iz grupacije Brune Orešara", rekla je Marijana Kolak.

Komentirajte prvi

New Report

Close