Udruge pomažu u zapošljavanju mladih

Autor: Klara Modrić , 04. lipanj 2013. u 21:59
Ino Hosni i Vladimir Gjurčević, autor i koordinator projekta

I. Hosni i V. Gjurčević, ususret konferencije govore o projektu ‘Ne čekam na birou već radim u NGO-u’.

U sklopu projekta "Ne čekam na BIRO-u, već radim u NGO-u" u organizaciji neprofitnog i nevladinog Kluba mladih Sineki iz Zagreba održat će se danas u zagrebačkom Green Gold centru poslovna konferencija "Organizacije mladih kao strateški partner Vaše tvrtke". O tom projektu smo razgovarali s koordinatorom Vladimirom Gjurčevićem i autorom projekta Inom Hosnijem. 

Koji je poruka konferencije?
Gjurčević: Glavna poruka konferencije je da nevladine udruge mogu biti dobar i pouzdan partner kompanijama, naročito u ovim kriznim vremenima.  Konferencija će pokušati pokriti nekoliko područja s obzirom da je namijenjena za poslovni i civilni sektor. Tako će predavati Aleksandra Kolarić, predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, dizajner Boris Ljubičić i Hrvoje Balen, predsjednik upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra. Primjere prakse izložit će Algebra i Garden Mall, a očekuje nas i okrugli stol na kojem će sudjelovati predstavnici Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Ministarstva socijalne politike i mladih, koje je financijski i savjetodavno pomoglo u realizaciji projekta te Mreže mladih Hrvatske. Također, tu je i panel o co-workingu.

Koji je cilj virtualne burze?
Gjurčević: Virtualna burza bit će predstavljena na otvaranju konferencije, nakon čega slijedi upis udruga u nju. Ideja je da putem nje organizacije civilnog društva i tvrtke predstave projekte potencijalnim partnerima, sponzorima i donatorima iz privatnog sektora te  ostvare poslovnu suradnju. 

Zašto bi mladi radili u NGO-u?
Hosni: Tržište rada je u krizi, sve manje ljudi se zapošljava i karijerno napreduje. Mladi nemaju prilika doći do prvog posla ali niti steći dodatna iskustva i kompentencije poput – komunikacijskih vještina, rješavanja operativnih zadataka, timskog rada, administrativnog vođenja projektnih aktivnosti. Njih, pak, mogu steći radom u nevladinim udrugama, kao i prva vrijedna radna iskustava. 

Koliko su NGO-i siguran poslodavac?
Hosni: Ako udruga ima dugoročno razrađen plan i strategiju, definiranu misiju, viziju i vitalno članstvo može dugoročno postaviti održivo i stabilno poslovanje, a time i dugoročno zapošljavati.

Komentirajte prvi

New Report

Close