Udrugama 1,53 mil. kuna, vatrogascima i HGSS-u milijun i 50 tisuća kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 01. ožujak 2018. u 21:59
Župan Željko Kolar s predstavnicima šest udruga koje su dobile potporu Županije

U Krapini su potpisani i ugovori o sufinanciranju rada Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije i Hrvatske Gorske službe spašavanja – stanice Krapina.

Prošli mjesec u Krapini su potpisani ugovori s udrugama koje su ostvarile pravo na sredstva iz županijskog proračuna, iz resora kulture, sporta i tehničke kulture.

Pravo na potporu ostvarilo je šest korisnika, u ukupnom iznosu od 1,53 milijuna kuna. Sportskoj zajednici Krapinsko – zagorske županije dodijeljeno je 920.000 kuna, Županijskom školskom sportskom savezu 200.000 kuna, Zajednici amaterskih kulturno – umjetničkih udruga 150.000 kuna, Kostelskoj pištoli – Keglevićevoj straži 130.000 kuna, Kajkaviani 70.000 kuna, a Zajednici tehničke kulture 66.000 kuna.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek predstavila je rad svake zajednice ili udruge, dok je župan Željko Kolar naglasio kako su to ljudi koji rade sjajan posao i da je to bogatstvo Županije, dodavši da udruge provode brojne aktivnosti i da članstvo koje okupljaju oko sebe sigurno zavređuje više novaca, no da Županija unutar svojih mogućnosti dodjeljuje maksimalna sredstva.

"Cilj je da, što se tiče Sportske zajednice, sljedeće godine dođemo do milijun kuna. Naime, ima jako puno sportskih udruga koje su kvalitetne i koje postižu iznimne rezultate. Kajkavijani se pak uređuje prostor i nadam se da će uskoro raditi u boljim uvjetima, a mi ćemo preuzeti brigu o dvorcu u Stubičkom Golubovcu na temelju projekta koji pripremamo. Škole tijekom godine također provode brojne projekte, dok je udruga Kostelska pištola – Keglevićeva straža promotor Zagorja po čitavoj Hrvatskoj i Europi", rekao je župan Kolar.

U Krapini su potpisani i ugovori o sufinanciranju rada Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije i Hrvatske Gorske službe spašavanja – stanice Krapina.

Ugovore su potpisali župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, predsjednik Vatrogasne zajednice Stjepan Skuliber i pročelnik HGSS – stanice Krapina Darko Berljak. Župan Željko Kolar pohvalio je i zahvalio na radu kako vatrogascima tako i HGSS-u, istaknuvši njihovu profesionalnost i motiviranost te naglasio kako uz Hitnu i druge službe, može sigurno reći da ima top službe na području Županije. "Županija ima HGSS od 2013., a u planu je i izgradnja novog doma HGSS-a. Što se tiče Vatrogasne zajednice, na početku mojeg mandata, Županija je godišnje izdvajala oko 600 tisuća kuna za rad, a danas izdvaja milijun kuna", rekao je župan Kolar.

Komentirajte prvi

New Report

Close