Udruga Franak poziva dužnike da zapale svijeće ispred banaka

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. siječanj 2015. u 08:40
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

“Bez obzira na našu konačnu odluku, molimo da kupite svijeće te ih sutra zapalite u svom gradu”.

Vodstvo Udruge Franak u petak će se sastati s guvernerom Hrvatske narodne banke (HNB), nakon čega će donijeti konačnu odluku o prosvjedu, izjavio je za Hinu koordinator te Udruge Denis Smajo.

Sastanak će se održati u 11 sati u HNB-u, kazao je Smajo, dodajući kako će ujedno danas policiji prijaviti prosvjede.

"Ide se vjerovatno prema prosvjedima", istaknuo je Smajo. Napomenuo je i kako je Udruga Franak pozvala sve ljude koji imaju kredite, bez obzira kakve, da danas i tijekom vikenda zapale svijeće ispred banaka za sve žrtve kredita.

Udruga Franak jučer je na svojim internetskim stranicama objavila da će dio vodstva u petak ići na sastanak s guvernerom središnje banke, a drugi dio vodstva udruge u isto vrijeme u policiju prijaviti masovni prosvjed protiv središnje banke, Vlade i stranih banaka.

Nakon sastanka s guvernerom, vodstvo Udruge Franak će na hitnom sastanku donijeti konačnu odluku o masovnom prosvjedu, navodi se.

"Bez obzira na našu konačnu odluku, molimo da kupite svijeće te ih sutra zapalite u svom gradu, ispred svake banke, za žrtve CHF i svih ostalih lihvarskih kredita. U Zagrebu molimo i da se upale svijeće ispred Visokog trgovačkog suda koji je propustio zaustaviti našu agoniju", navode iz Udruge.

Iz Udruge mole ljude da u svim akcijama budu dostojanstveni i mirni, bez ikakvih izgreda. Udruga Franak se ograđuje od bilo kakvih i najmanjih incidenata.

Vodstvo Udruge Franak danas će zapaliti svijeće ispred HNB-a prije sastanka za sve žrtve banaka o kojima se nikada ne priča, navodi se na web stranicama Udruge.

Također ističu kako traže hitno prihvaćanje njihovih zahtjeva za dugoročno rješavanje problema.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Komentirajte prvi

New Report

Close