Andrej Plenković: ‘Učinit ćemo za brodogradnju sve u okviru propisa’

Autor: Marija Brnić , 21. kolovoz 2018. u 12:07
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Plenković se ne izjašnjava ni o Lexu ni o stečaju kao rješenjima krize u Puli i Rijeci.

Apel koji je Vladi uputio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina tražeći da se na spašavanje Uljanika hitno primijeni Lex Agrokor, razveselio je jučer premijera Andreja Plenkovića, koji je to od predstavnika SDP-a kao jednog od najvećih kritičara tog zakona shvatio kao pohvalu za zakon kojim se "uspjelo postići da najveća ekonomska kriza prođe pored hrvatskog gospodarstva".

Hoće li taj zakon biti apliciran i na slučaju Uljanik, premijer se nije očitovao na novinarska pitanja. Konstatirao je tek kako se resorna ministarstva gospodarstva i financija intenzivno bave programom restrukturiranja Uljanika i u komunikaciji su s Europskom komisijom.

Ministri Darko Horvat i Zdravko Marić, kazao je, s HBOR-om "gledaju na različite aspekte kako se u ovom trenutku može premostiti kriza koja trenutno postoji, što je dugoročno odgovornost uprave i vlasnika".

Plenković je jasno dao do znanja kako je Vlada učinila dosad ono što je bilo u njezinoj mogućnosti – omogućila je da s njezinom potporom brodogradilište funkcionira u proteklih pola godine.

No, novca više nema, a štrajk u srijedu vjerojatno će se teško izbjeći, a sve je manje izvjesno da će komercijalna banka u ovim uvjetima pratiti Uljanik. Riječ stečaj, premda visi u zraku, Plenković još ne izgovara.

"Učinit ćemo sve da održimo hrvatsku brodogradnju i pomognemo sukladno onome što zakon i europski propisi dopuštaju", poručio je premijer, ne ulazeći u to da je potpuno jasno da je taj prostor sada već gotovo nevidljiv.

Komentari (3)
Pogledajte sve


Andreja Plenković: 'Učinit ćemo za brodogradnju sve u okviru propisa'
što bi ovo trebalo značiti?
mi birači i glasači jedino i mislimo da sve uvijek radite u okviru propisa, ili………

Zatvoriti, nista drugo.

Andreja Plenković: ‘Učinit ćemo za brodogradnju sve u okviru propisa’
što bi ovo trebalo značiti?
mi birači i glasači jedino i mislimo da sve uvijek radite u okviru propisa, ili………

U ovom slučaju bi bilo najbolje da ne učine ništa…brodogradnja kod nas očito više nema budućnost zbog istočne konkurencije i dampinga cijena…ali tu su garancije, pa treba spašavati proračun…

New Report

Close