Učenjem o fondovima poželjniji na tržištu

Dekan EFZG-a Jurica Pavičić i ministrica Gabrijela Žalac/Matija Habljak/PIXSELL Dekan EFZG-a Jurica Pavičić i ministrica Gabrijela Žalac/Matija Habljak/PIXSELL

Studenti zagrebačke Ekonomije na praksu će u ministarstvo Gabrijele Žalac.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ekonomski fakultet Zagreb potpisali su Ugovor o suradnji kojim će studentima omogućiti da u sklopu prakse u Ministarstvu steknu znanja i vještine iz područja EU fondova.

Potpisivanju su jučer prisustvovali su ministrica Gabrijela Žalac i dekan EFZG-a Jurica Pavičić, a predstavnici Sveučilišta u Zadru, partneri projekta, ugovor će potpisati naknadno.

Žalac i Pavičić istaknuli su da će ovom suradnjom studenti već po završetku fakulteta postati konkurentniji na tržištu rada. "Mladi će uz iskoristiva i konkretna znanja biti poželjni zaposlenici", rekao je dekan. Ministrica je navela da nedostaje 2700 stručnjaka za provedbe projekata iz EU fondova.

"Želimo ojačati kapacitete u ranoj fazi na svim razinama kroz stručna znanja i mentoriranje kako bismo osposobili studente za tržište rada", istaknula je Žalac te dodala da MRRFEU već surađuje s Ekonomskim fakultetom u Osijeku.

"Sa svim fakultetima surađujemo na projektnoj razini i  različitim temama, primjerice s FER-ovcima i studentima strojarstva i brodogradnje, a u interesu nam je da se suradnja pojača po pitanju obrazovanja i edukacije studenata", zaključila je Žalac.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve