Učenike strukovne škole Berufskolleg iz Beckuma u Njemačkoj ugostio župan Goran Pauk

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2017. u 15:12
Foto: foto press

Župan je izrazio zadovoljstvo što se ovaj projekt zaživio u našoj srednjoškolskoj ustanovi i što su naše firme omogućile praksu učenicima u njihovim strukama.

Župan Goran Pauk jutros je ugostio 11 učenika iz strukovne škole Berufskolleg iz Beckuma u Njemačkoj koji su trotjednu stručnu praksu obavljali u šibenskim firmama i obrtima. Riječ je o učenicima koji se obrazuju za zanimanja vodoinstalater, automehaničar, elektroinstalater, elektromehaničar i tehnički crtač, a obavljaju stručnu praksu u okviru projekta Erasmus+ kojeg financira Europska unija.

Župan je izrazio zadovoljstvo što se ovaj projekt zaživio u našoj srednjoškolskoj ustanovi i što su naše firme omogućile praksu učenicima u njihovim strukama. „Nadam se da vam je ovo jedno lijepo iskustvo i da ćete se svakako vratiti u našu županiju kao gosti, a otvorena su vam vrata i za zapošljavanje kad završite svoje obrazovanje.“ -kazao je župan Pauk.

„Jedna smo od boljih škola u Hrvatskoj s provedbom stručne prakse, zbog koje nas pozivaju i na održavanje predavanja na tu temu i ukazivanja na dobrobiti prakse za učenike.“ – kazao je ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Zoran Živković, te zahvalio županu Pauku na potpori, bez koje projekti poput Erasmus+ ne bi mogli biti realizirani.

Berufskolleg iz Beckuma strukovna je škola koja obrazuje učenike na svim razinama srednjoškolskog i post-sekundarnog obrazovanja. Škola već niz godina priprema i provodi projekte u sklopu programa Europske unije, ranije program cjeloživotnog učenja Leonardo da Vinci, a danas Erasmus+, te šalje učenike na stručnu praksu, a nastavnike na stručno usavršavanje u zemljama Europske unije.

Na poziv ravnatelja škole Berufskolleg, predstavnici Industrijsko-obrtničke škole su bili u posjetu Beckumu u prosincu 2015. godine, a izaslanstvo njemačke škole u ožujku 2016. odgovorilo je uzvratnim posjetom Šibeniku. Prilikom dvaju susreta dogovorena je suradnja na budućim projektima dviju škola na razmjeni učenika i nastavnika.

„Hvala Vam u ime svih nas, ovo je jedno predivno iskustvo za sve, naučili smo puno i vidjeli smo mnogo, uistinu hvala na organizaciji“- zahvalio je jedan učenik u ime sviju.

U ožujku 2017. godine 11 učenika Industrijsko-obrtničke škole Šibenik otišlo je u Beckum na trotjednu stručnu praksu u poduzećima s kojima Berufskolleg surađuje, odnosno u kojima njihovi učenici obavljaju stručnu praksu. Učenici su bili smješteni u obiteljima, a prihvat u školi i u poduzećima bio je za svaku pohvalu. Naši su se učenici pokazali odličnima te je nekolicina dobila čak i ponude za zaposlenje u njemačkim poduzećima u kojima su obavljali praksu, a u Beckumu su na stručnom usavršavanju također boravila i četiri nastavnika iz naše Industrijsko-obrtničke škole.

Učenici iz Njemačke trotjednu praksu obavili su sljedećim poduzećima u Šibensko-kninskoj županiji: Auto centar Šibenik d.o.o., Auto kuća Gašperov d.o.o., Automehaničarska radionica „Žuki“ – Pirovac, INSTALATER instalaterski obrt – Vodice, Gambi d.o.o., ZM-Viko, d.o.o., Pro Automatika d.o.o. te Elektro-AB, a upoznali su ne samo grad Šibenik već i više turističkih i kulturnih sadržaja na području naše županije.

Uz dobro obavljenu prasku učenici su obišli ljepote naše županije od Visovca, NP Krke, Zlarina, Prvić, tvrđave i još mnoge druge, te nisu krili oduševljeni fotomonografijom „Skriveni biseri hrvatskih županija“ koju im je poklonio župan Goran Pauk.

Komentirajte prvi

New Report

Close