Uber stigao i u Dalmaciju, a ovog vikenda poklanja besplatne vožnje

Autor: Poslovni.hr , 02. lipanj 2016. u 12:24
Foto: Thinkstock

Usluga koja je od danas dostupna naziva se UberX, a u sklopu koje se podrazumijeva da vožnju mogu odrađivati samo profesionalni vozači koji posluju kroz tvrtke ili obrte licencirane za obavljanje usluge najma vozila s vozačem.

Od danas će u Splitu i Dubrovniku biti dostupna usluga prijevoza Uber. Time su se Dubrovnik i Split, odnosno i područje preko Kaštela do Trogira, pridružio zajednici od 450 svjetskih gradova u kojima se može koristiti ova mobilna usluga i koja gdje god se pojavi ruši cijene klasičnih taksiprijevoznika, piše Slobodna Dalmacija.

Kako saznaju, Uber ovoga vikenda poklanja besplatne vožnje.

Politika ove tvrtke je da ne otkrivaju broj vozača i ostvarenih vožnji, no potvrđuje kako je određeni broj vozača već prošao njihovu obuku i kako su spremni danas krenuti s radom.

Od 20 do 50 posto jeftiniji

Poznate su i cijene prijevoza s kojima Uber kreće u Splitu. Start se naplaćuje 9 kuna, svaki sljedeći kilometar 5 kuna, a po minuti vožnje računu će biti dodano još 0,5 kuna. Usporedimo li to s cijenama izlistanima na webu udruge Radio Taxi Split, jasno je kako su cijene i do 50 posto niže, sam start je 20 kuna, a svaki sljedeći kilometar 10 kuna.

Cijena transfera do zračne luke 'Resnik' do jučer se kretala od minimalnih 280 kuna, dok će za Uber prema najavi biti 20 posto niža i fiksna.

'Cijene su nešto više nego u Zagrebu jer mi moramo zadovoljiti kako želje putnika za nižom cijenom, tako i one partnera za zaradom. Kreirane su na način da balansiramo ponudu i potražnju. Split je manji grad, kilometraže su kraće, ali i očekivanja vozača partnera su drukčija', kazao je Tremac.

Komentirajte prvi

New Report

Close