Uber prijevoz brodovima dogovorio sa 120 kapetana

Autor: Bernard Ivezić , 27. lipanj 2018. u 14:38
Tvrtkine usluge u Dalmaciji lani umjesto planiranih 100 tisuća koristilo 115 tisuća turista

UberBOATS krenuo u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku, a bit će dostupan i na svim otocima u okolici ta tri grada.

Nakon što je lani u Hrvatskoj održala globalnu premijeru komercijalne usluge naručivanja plovidbe brodom UberBOAT, američka kompanija Uber ove je sezone na Jadranu za petinu pojačala tu ponudu.

UberBOAT, koji je s radom krenuo 26. lipnja, isto kao i lani, umjesto sa sto sada ima ugovor o suradnji sa 120 licenciranih kapetana u Dalmaciji. Znači, u ponudi imaju 120 brodova. Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu vrlo je optimističan po pitanju ovogodišnjih rezultata UberBOAT-a. Lani je očekivao da će više od 100 tisuća turista koristiti Uberove usluge u Dalmaciji, to uključuje i taksi i brodske usluge, a na kraju sezone bilo ih je više od 115 tisuća.

"UberBOAT je jedinstvena usluga uz koju turisti lako, brzo i pouzdano mogu upoznati najljepšu stranu Hrvatske. Turisti više od 40 nacionalnosti koji su prošlog ljeta koristili UberBOAT uslugu, u svoje su domovine poslali najljepše slike s naše obale i postali najbolji ambasadori hrvatskog turizma", kaže Tremac. Dodaje da je to pokazatelj da su značajno pomogli promociju hrvatskog turizma u svijetu. Prema podacima kompanije, samo su Vanity Fair i ThrilList na videima o UberBOATS-u na jadranskoj obali zabilježili 5,1 milijuna pregleda, 12,4 tisuće komentara, 34,6 tisuća likeova i 17 tisuća shareanja.

"UberBOAT će i ove godine biti na raspolaganju kako bi kod nas doživjeli svoj najbolji odmor i nastavili diljem svijeta promovirati Hrvatsku", kaže Tremac. I dok će cijene Uberovog morskog taksija biti iste kao i lani, iz kompanije navode da su neke promijene ipak napravili. Zbog veće potražnje za manjim plovilima, koja primaju do osam putnika, ove godine Uber je ponudu ograničio na plovila do osam putnika. Tako će cijena prijevoza u jednom smjeru za osam putnika biti prosječno 2600 kuna, odnosno 325 kuna po osobi.

I ove godine fokus će biti na ponudi plovidbe iz Splita i Dubrovnika, a dodatno su to proširili i na Šibenik. To su, pojašnjavaju, glavna žarišta gdje očekuju najveću potražnju za morskim taksi uslugama. No, Tremac ističe da će se plovidbe, bilo kao izleti ili transferi, moći naručivati sa svih otoka u okolici ta tri grada, što de facto pokriva sve otoke u srednjoj i južnoj Dalmaciji te dubrovačkom akvatoriju. "Osim transfera, nude se izleti po želji. Aplikacija predlaže nekoliko ideja, od posjeta Modroj špilji ili Zlatnom ratu, do obilaska otoka u splitskom akvatoriju ili Elafita", zaključuje Tremac.

Komentirajte prvi

New Report

Close