U znak prosvjeda voćari ispred Plodina besplatno dijele jagode

Autor: Poslovni.hr , 21. svibanj 2018. u 08:43
Foto: Matija Habljak / Pixsell

U odabiru lokacije prevagnulo je što je riječ o ‘nacionalnom’ lancu koji sabotira domaću proizvodnju, tvrde u Hrvatskoj voćarskoj zajednici.

Zbog velikog uvoza jagoda u Hrvatsku zbog kojih domaće ni na vrhuncu sezone ne žele u nekim trgovačkim lancima, domaći jagodari za ponedjeljak najavljuju veliki prosvjed u 9 sati pred Plodinama pokraj zagrebačkog Arena centra gdje će besplatno dijeliti jagode. Nisu, kažu, Plodine jedine gdje se ne prodaju hrvatske jagode, piše Večernji list.

No u odabiru lokacije prevagnulo je što je riječ o 'nacionalnom' lancu koji sabotira domaću proizvodnju, tvrde u Hrvatskoj voćarskoj zajednici, udrugama proizvođača Zagreba i zagrebačkog prstena, Vrgorca te voćara i vinogradara Moslavine. – Svoje jagode više neću ni brati. Svatko tko želi može doći na moju njivu u Velikoj Ludini i sam si ubrati kilogram jagoda za pet kuna – kaže Igor Faltis iz moslavačke udruge. Voćarima ne ide na pohvalu što su neorganizirani i nemaju količine koje traže trgovački lanci.

Komentari (4)
Pogledajte sve

u znak protesta odoh i ja dijeliti dionice Todexa besplatno, to bi onda iznosilo taman Antina pravična naknada,
a bolje i podijeliti džabe, nego da mi plate 0 kuna

Trebala bi tako i Sisačka i Riječka rafinerija dijeliti besplatno benzin i dizel.

Svi trgovci uvoze naftne derivate iz Mađarske, Srbije i nešto Austrije.

A hrvatske rafinerije s hrvatskom naftu su na dugogodišnjem remontu i skupljaju jestiva ulja po pumpama.

Došli Turci.

Uh… svatko ima pravo uvoziti što hoće. Zašto bi itko otkupljivao od domaćih poljodjelaca ako ne želi? Što je ovo, komunizam?
Sadiš jagode, a nitko ih ne želi otkupiti? Očito radiš nešto krivo. Ili ti je cijena prevelika ili imaš premalo za otkup. Prilagodi se ili se makni s tržišta. Ujedini se kako bi imao količinu.

Žalosno je koliko su hrvatski poljodjelci nesposobni.

New Report

Close