U Zagrebu velik porast rezervacija hotela, evo zašto!

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. travanj 2013. u 16:33
Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Zbog INmusic festivala u Zagrebu, koji će se krajem lipnja održati osmu godinu za redom, broj rezervacija hotelskog smještaja u Zagrebu porastao je čak 1.500 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

 Zbog INmusic festivala u Zagrebu, koji će se krajem lipnja održati osmu godinu za redom, broj rezervacija hotelskog smještaja u Zagrebu porastao je čak 1.500 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavili su danas organizatori tog festivala pozivajući se na podatke internetskog servisa za rezervaciju smještaja LateRooms.com.

Podatke tog servisa o rezervacijama hotelskog smještaja u Zagrebu u povodu (glazbenog) INmusic festivala prenijeli su i brojni britanski mediji specijalizirani za turizam i putovanja poput Travel Daily UK i Travelbite-a.

Slijedom porasta tih rezervacija, ali i nešto bolje prodaje ulaznica za taj festival u odnosu na isto vrijeme prošle godine, organizatori, kako se doznaje, očekuju i nešto bolju posjetu tom festivalu nego lani kada je tri koncertna dana nekih od najpopularnijih svjetskih, većinom rock izvođača, pratilo više od 50 tisuća posjetitelja.

Prenoseći britanske medije iz INmusic festivala ističu i kako su web servis LateRooms.com doslovce preplavili britanski, ali i turisti iz drugih zemalja, želeći si osigurati smještaj u Zagrebu i biti što bliže jarunskom jezeru gdje se festival održava.

Smatraju i da su veliku pozornost publike ove godine izazvale najave o tome tko će nastupiti na INmusicu, poput Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors i drugi.

Osim Zagreba, rast bilježe i drugi gradovi u kojima se organiziraju veliki glazbeni festivali pa je tako primjerice u zadnje dvije godine broj rezervacija hotelskog smještaja u Lisabonu zbog Optimus Alive! festivala porastao za 325 posto, a Novom Sadu zbog Exit festivala za 54 posto.

Povodom takvih porasta marketing menadžerica portala LateRooms.com Lynda Matthews procjenjuje da će ova godina biti profitabilna za sve hotele koji su smješteni u blizini lokacija na kojima se održavaju veliki europski festivali.

Ugledni američki politički portal The Huffington Post nedavno je INmusic festival prozvao 'Woodstockom 21. stoljeća' smjestivši ga na popis deset glazbenih svjetskih festivala koji se ne smiju propustiti.

Prošle godine INmusic festival našao se i na CNN-ovu popisu 50 najboljih svjetskih festivala, a osim bogate glazbene ponude i dodatnih sadržaja strani mediji hvale i festivalski kamp koji gostima nudi brojne pogodnosti poput tuševa s toplom vodom, besplatni Wi-fi, mogućnost čuvanja osobnih stvari te punjenja elektroničkih uređaja, razne zanimljive radionice, izlete u druga hrvatska turistička odredišta itd.

Komentirajte prvi

New Report

Close