U Zagrebu se po prvi puta održava Festival svjetla

Foto: Press Foto: Press

Četverodnevnim festivalom Zagreb će se pridružiti drugim svjetskim gradovima.

Od 16. do 19. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se po prvi puta održati Festival svjetla Zagreb. Tako će se, uz podršku Grada Zagreba, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, u povijesnoj jezgri ujediniti najmodernija svjetlosna rješenja na bazi vrlo recentnih rasvjetnih tehnologija.

Festival svjetla Zagreb je prvi festival takve vrste u našem gradu, a atraktivne audiovizualne instalacije i projekcije moći će se pogledati na sljedećih sedam lokacija: Vranicanijeva poljana, plato Gradec, Jezuitski trg, Galerija Klovićevi dvori, Kula Lotrščak, tunel Grič i Tomićeva ulica. Tema festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu, stoga će svaka od lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave koje će se održavati od 19 do 23 sata, dok će tunel Grič biti otvoren od 18 sati.

Četverodnevnim festivalom Zagreb će se pridružiti drugim svjetskim gradovima, poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga ili Berlina, koji imaju tradiciju održavanja ovakvih festivala, a namjera je da Festival svjetla Zagreb postane višegodišnji turistički proizvod s ciljem generiranja većeg turističkog prometa u ovo doba godine.

Uz TZGZ, realizator programa je tvrtka Lumigea d.o.o., a ulazak na sve programe je besplatan. Više informacija dostupno je na: http://www.infozagreb.hr/festival-svjetla-zagreb .

Komentari (2)
  • miami
    miami 7:13 15.3.2017.

    Već od sutra? ………….Pa, dajte to najavite par dana prije…, molimo Vas…………..

  • skener
    skener 22:03 14.3.2017.

    Ma bravo, bravo za tvrtku Lumigea i za TZGZ. To je fantastična stvar. Jednostavno užitak, nešto posebno. Sretan sam da to imamo i u našoj državi. Mora se to organizirati i napraviti profesionalno da što više ljudi dođe u Zagreb i to vidi, da ne govorim o financijskoj koristi

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!