U Zagrebu se gradi poslovni centar vrijedan 300 milijuna kuna

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Svaka će zgrada imati 272 parkirna mjesta, parkirališni prostor za bicikle i sl. te dvije podzemne i sedam nadzemnih etaža.

Zagrebački poslovni centar Matrix Office Park trebao bi biti dovršen sljedeće godine, a riječ je o dvije poslovne zgrade na Slavonskoj aveniji od kojih će svaka imati 10.000 četvornih metara prostora namijenjenih zakupu, rečeno je u u utorak na predstavljanju te investicije vrijedne 300 milijuna kuna.

Investitor toga projekta u sklopu poslovne zone Radnička nedaleko od BMW centra Tomić, je tvrtka GTC Hrvatska.

Predstavnik GTC Grupacije i investitor u poslovni park Arn Willems ističe da je riječ o zelenoj gradnji, odnosno poslovnom prostoru posvećenom energetskoj učinkovitosti i korištenju prirodnih resursa.

GTC Grupacija, specijalizirana za gradnju takvih zgrada u glavnim europskim gradovima, ima portfelj nekretnina čija je vrijednost iznad 1,7 milijardi eura. Osim u Zagrebu, trenutno razvija nove projekte u Budimpešti, Bukureštu, Beogradu i Sofiji.

"Zagreb će se sve više poslovno razvijati tako da ovo ulaganje ima smisla", kaže Willems.

Zgrade su dizajnirane u skladu sa "zelenim" Leed Cold standardom, a energetska učinkovitost ocijenjena im je razredom A+.

Svaka će zgrada imati 272 parkirna mjesta, parkirališni prostor za bicikle i sl. te dvije podzemne i sedam nadzemnih etaža.

Iznajmljivat će se uredi od 150 do 1.600 četvornih metara.

Građevinske radove izvodit će Kamgrad, čiji direktor Domagoj Kamenski smatra da će novi poslovni centar pridonijeti gospodarskom razvoju grada.

"Zelena gradnja je skuplja, ali opravdana, jer se radi o objektima u kojima je puno ugodnije raditi, a smanjuje se i emisija CO2. Imamo iskustva s takvom gradnjom i takva se investicija vrlo brzo isplati", kaže Kamenski.

Komentari (4)
 • analitik88
  analitik88 11:10 25.4.2018.

  ajde barem nije novi šoping centar… XD

 • zvonkac
  zvonkac 16:15 24.4.2018.

  Neka objavi podatke o poslovanju pa da vidimo kako radi, koliko je zadužen, koliko su mu čisti izvori financiranja.

 • zvonkac
  zvonkac 16:13 24.4.2018.

  Kamenski plaća reklamu, a kako gradi to je drugo pitanje.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!