U Zagrebu od 30. 12. do 1. 1. slobodno tek 3% objekata

Autor: Marija Crnjak , 30. prosinac 2019. u 22:00
Snažan interes za doček Nove u Zagrebu/ Matija Habljak/PIXSELL

U glavnom gradu u prosincu 7% više noćenja, najveći rast u Splitu, slijede Opatija i Dubrovnik.

Turistička statistika eVisitora do 30. prosinca pokazuje rast u vrijeme adventa u hrvatskim gradovima, a najveći turistički rast u ovom je prosincu zabilježio Split, sa 16 posto više noćenja nego u lanjskom prosincu.

Zagreb s oko 223 tisuće noćenja imao je rast od 7 posto, Opatija bilježi pet posto, a Dubrovnik tri posto rasta broja noćenja, ili ukupno oko 40 tisuća. U Splitu je pak u dosadašnjem dijelu prosinca bilo oko 32 tisuće noćenja, doznajemo iz Hrvatske turističke zajednice.  Brojke s prošlom godinom nisu usporedive jer nedostaju dva posljednja dana ovoga prosinca, a podsjećamo da je Zagreb u prosincu 2018. godine imao 15 posto više noćenja u odnosu na prosinac prethodne godine.

Tad je, u čitavom periodu adventskih i novogodišnjih događanja do 6. siječnja, Zagreb povećao broj dolazaka za 11 posto, na ukupno 140 tisuća dolazaka, uz 15 posto više noćenja. Od toga su domaći gosti  ostvarili 82.402 noćenja, a strani 189 tisuća noćenja. Najviše dolazaka je bilo iz Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije, Austrije i Njemačke, a najviše noćenja iz Italije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije i Slovenije.

U to ne ulaze dnevni posjetitelji , već samo oni koji su se prijavili uz rezervaciju smještaja.  Sudeći prema stanju rezervacija smještaja, interes za proslavu Nove godine u Zagrebu je snažan, u periodu od 30. prosinca do 1. siječnja slobodno tek 3 posto objekata, tek 52 sobe odnosno apartmana. U Splitu je na raspolaganju 13 posto smještaja, a u Dubrovniku 9 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close