U Zadru 11 posto više stranaca

Autor: Poslovni dnevnik , 07. kolovoz 2013. u 21:59
S domaćim gostima pustoš/ Filip Brala/PIXSELL

Domaćih je turista i noćenja pritom opet bilo manje, za osam odnosno 20 posto.

Na području grada Zadra u srpnju je boravilo osam posto više turista nego u istom mjesecu prošle godine, ostvareno je i pet osto više noćenja, a pluseve bilježe i u sedam mjeseci, pokazuju podaci zamošnje Turističke zajednice.

Tome su najviše pridonijeli znatni porasti dolazaka i noćenja stranih turista: u srpnju ih je u Zadru registrirano 11 posto, ili njih 55,6 tisuća, koji su s 271,7 tisuća noćenja u plusu 10 posto u odnosu na lanjski srpanj. No, domaćih je turista bilo 11 posto manje, ili njih nešto malo više od 5600, koji su s 32,1 tisućom noćenja u minusu čak 22 posto.Napominjući da u podacima nema nautičkog prometa, iz Turističke zajednice ističu da su u hotelima u srpnju ostvarena noćenja na prošlogodišnjoj razini, uz blagi porast noćenja stranaca od tri posto.

Velike poraste dolazaka (28 posto) i noćenja (19 posto) bilježi privatni smještaj, kao i hosteli, u koje je došlo 44 posto više turista, ostvarivši 30 posto više noćenja.I u sedam mjeseci Zadru bilježi rast, sa 171,3 tisuće dolazaka turista i 610,4 tisuće noćenja, što je 13 odnosno 9 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Domaćih je turista i noćenja pritom opet bilo manje, za osam odnosno 20 posto, dok je stranih dolazaka i noćenja bilo 18 odnosno 15 posto više. Među stranim turistima prva tri mjesta u dolascima i noćenjima i u srpnju i u sedam mjeseci u Zadru 'drže' Nijemci, Austrijanci i Francuzi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close