U Zadar tijekom 2016. dolaze 32 čarter leta iz Finske

Autor: Darko Bičak , 07. siječanj 2016. u 12:38
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Skandinavski gosti stići će izvan glavne sezone.

Jadranska obala je sve interesantnije turistima iz Skandinavije, a posebno veliki interes vlada za Zadar. Stoga se ove godine planira veliki broj čarter letova koji će povezivati Finsku i Zadar. Naime, kako piše Zadarski list, iako je u listopadu, kada je prvi put službeno predstavljen projekt “We travel”, bilo najavljeno kako će ove sezone iz Finske za Zadar biti organizirano 16 čarter letova, zbog velikog interesa koji je na nordijskom tržištu izazvala turistička prezentacija zadarske i biogradske delegacije, ta se brojka udvostručila na čak 32 leta.

Kako je pojasnio Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice Grada Zadra, koji je održao prezentacije zadarskog turizma u šest finskih gradova, ovo će biti dobar posao za Zračnu luku Zadar i tamošnje hotelijere. Šupe ističe da je posao odrađen ozbiljno i korektno baš zahvaljujući agenciji “We travel” koja ima od ranije ima iskustvo s povezivanjem našeg i finskog tržišta. Čarteri agencije “We travel” trebali bi početi letjeti 2. svibnja i trajati do 6. lipnja dok je druga tura planirana od kraja kolovoza do sredine rujna. Izmjena turista bi trebala biti ponedjeljkom, a finski gosti bit će smješteni u zadarskim i biogradskim hotelima Kolovare, Pinija i Ilirija čiji su predstavnici također boravili nedavno u Finskoj.

Na pripremi ovog projekta finska agencija “We travel” radila je godinu dana prije javnog predstavljanja, a cilj im je u vrijeme izvan glavne turističke sezone na zadarsko područje dovoditi svoje turiste kojima to vrijeme odgovara zbog idealnih temperatura i izostanka velikih gužvi.

Komentirajte prvi

New Report

Close