U Vukovaru susret s predstavnicima 15 tvrtki iz Kruševca, Zaječara i jablaničkog okruga

Autor: Tomislav Jurilj , 19. travanj 2006. u 06:30

Vukovarska županija u SiCG uveze robe u gotovo tri puta većoj vrijednosti nego što je izvoz

VUKOVAR – Predstavnici petnaestak tvrtki iz uže Srbije, predvođeni generalnom konzulicom SiCG u Hrvatskoj Bojanom Ristić, sastali su se jučer na velikom poslovnom susretu u vukovarskom hotelu Lav s petnaestak poduzetnika s područja Vukovarsko-srijemske županije.
Sudionike tog skupa, koje je organizirala Hrvatska gospodarska komora, primio je i župan Božo Galić koji je naglasio kako će lokalna samouprava učiniti sve da stvori preduvjete za nastavak plodne gospodarske suradnje dviju država odnosno regija.
“Razmjena roba Vukovarske županije sa SiCG godišnje se kreće tek oko 12 milijuna dolara ili samo šest posto ukupne županijske robne razmjene koja se kreće oko 294 milijuna dolara. Susreti poput ovoga trebali bi pridonijeti povećanju gospodarske suradnje za kojom postoji velik interes, a prvi rezultati poslovnih kontakata bit će poznati za dva mjeseca”, objasnio je tajnik vukovarske HGK Ivan Marijanović. On je dodao kako su se sastanku odazvale srbijanske tvrtke iz Zaječara, Kruševca i jablaničkog okruga, pretežno iz poljoprivredne i prehrambene industrijske grane.
Godišnji izvoz Vukovarsko-srijemske županije kreće se oko 135 milijuna dolara, od čega najviše u Njemačku, dok se istovremeno uveze robe u vrijednosti od 139 milijuna dolara, najviše iz Italije.
Sa SiCG, međutim, Vukovarska županija još ima negativnu bilancu jer izvozi u vrijednosti od 3,2 milijuna dolara, a iz te zemlje uveze robe u vrijednosti od 8,7 milijuna dolara, što bi se uskoro trebalo bitno promijeniti, ističu u HGK.

Komentirajte prvi

New Report

Close