U vlasništvu žena 25% trgovačkih društava

Autor: Poslovni dnevnik , 18. ožujak 2014. u 22:00
Vedrana Jelušić Kašić, direktorica hrvatskog ureda EBRD-a/Sanjin Strukić/PIXSELL

Oko 130 žena prošlo je edukaciju, financijski podržano 48 tvrtki.

U Hrvatskoj se 50-ak tisuća žena odlučilo za poduzetništvo i u njihovu je vlasništvu 25% trgovačkih društava te 33% obrta, no prepreke za probitak žena u poslovni svijet još postoje, istaknuo je ministar poduzetništva Gordan Maras otvarajući konferenciju EBRD-ova projekta "Women in Business".

O potencijalu ženskog poduzetništva, prema riječima direktorice hrvatskog ureda Europske banke za obnovu i razvoj Vedrane Jelušić Kašić, govori i podatak iz V. Britanije, u kojoj su 'u srcu recesije', od 2008. do 2011., žene činile 80 posto novih samozaposlenih osoba. Da bi se taj potencijal i ispunio EBRD je lani razvio "Stratešku inicijativu ravnopravnosti" (SGI) kojom se promiče jednakost mogućnosti za žene. Dio te inicijative je razvijanje kreditnih linija samo za žene, kakve primjerice već nudi HBOR, a koje će EBRD pokušati razviti i s komercijalnim bankama.

Konferencija je organizirana je u sklopu EBRD-ova Business Advisory Services programa za promicanje ravnopravnosti spolova, u sklopu kojeg je EBRD u nas financijski podržao 49 tvrtki, oko 130 žena prošlo je edukaciju. Za najbolji projekt nagrađena je Mirela Mikšić, vlasnica studija za cvjetni dizajn u Zagrebu "Lela design". Vlasnici start-up tvrtke za animaciju djece "Simva" Ani Simon uručena ja nagrada za najbolji učinak edukacije, a vlasnici i direktorici konzalting tvrtke S.T.E.P. savjetovanja Diani Šare za nauspješniji plan mentoriranja. 

Komentari (8)
Pogledajte sve


Može jedno intimno pitanje…koliko si se ti razmnožio..? Hvala na odgovoru


@miami
,

Kada vidim kako su mi djeca lijepa i pametna žao mi je što nemam više djece.

Zbog toga dajem savjete poduzetnicima :

Zapošljavajte više muškarce !

Dozvolite Ženama da budu Majke !


…koliko si se ti razmnožio..? Hvala na odgovoru.

Pa dovoljno.Ili ne vidis da je on Pero sedmi.

Može jedno intimno pitanje…koliko si se ti razmnožio..? Hvala na odgovoru.

Poduzetnici,

učinite sve da Žene mogu postati Majke !

Zapošljavajte samo muškarce da zaradom mogu osnovati Obitelj , brigu za Ženu , Majku i rađanje djece.

Pogledajte dijagram , što više žena radi manje je djece , što više žena radi više je neodgojene djece , više je narkomana….

Oni koji se zalažu za još veću zapošljavanost žena rade zlo ljudskom rodu , to su isti oni koji propagiraju istospolne zajednice.


Na svoju sliku stvori Bog čovjeka,
na sliku Božju on ga stvori,
muško i žensko stvori ih.
I blagoslovi ih Bog i reče im:
“Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! ”

New Report

Close