U Vinkovcima centar za prijenos tehnologija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. ožujak 2015. u 16:30
Tehnološki park u Vinkovcima, Foto: Goran Ferbezar / Pixsell

U Tehnološkom parku Vinkovci uspostavit će se centar za prijenos tehnologija.

U Tehnološkom parku Vinkovci uspostavit će se centar za prijenos tehnologija, prvi takvog tipa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koji će biti dio projekta "Danube-INCO.NET" u čijoj realizaciji sudjeluje 19 projektnih partnera iz podunavske regije i ostalih regija EU predvođeni koordinatorom Centrom za socijalne inovacije iz Beča, najavljeno je u srijedu u Vinkovcima na sastanku partnera tog projekta.

Riječ je o projektu kojim se, prema riječima zamjenika vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, želi približiti i umrežiti malo i srednje poduzetništvo, inovacijski centri i znanost s ciljem postizanja brojnih pozitivnih učinaka na sveukupni razvoj nekog područja, u ovom slučaju grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Po riječima Roberta Gohla iz njemačke savjetničke tvrtke "Steinbeis-Europa-Zentrum", centri za prijenos tehnologija nude niz pogodnosti za razvoj i unaprijeđenje gospodarstva, a s idejama koje se razviju u takvim centrima može se ići i prema stručnjacima Steinbeisa koji bi te ideje dalje razvijali.

Napomenuo je kako je ta tvrtka usko povezana s Steinbeis fondacijom koja finacira projekte poput osnivanja dunavskih centara za transfer tehnologija, kakav će biti i vinkovački centar.

Projekt "Danube-INCO.NET" pokrenut je u veljači 2014. i traje tri godine u cilju suradnje i interesa u razvoju zajedničke ideje stvaranja centara za transfer tehnologija u podunavskoj regiji i sudjelovanja u strategiji razvoja mreže stručnog transfera tehnologija. Prioritet je prijenos znanja i tehnologija gospodarstvu, posebice malim i srednjim poduzetnicima, kazao je Vladimir Smolčić, direktor tvrtke "Eko sustav" Vukovarsko-srijemske županije, koja je jedini partner iz Hrvatske u projektu "Danube-INCO.NET".

Komentirajte prvi

New Report

Close