U varaždinski SDP vraćeni samo oni koji nisu kritiziral​i Milanovića

Autor: Agencija VLM , 01. siječanj 2013. u 11:44
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Gradski ogranak varaždinskog SDP-a prije nekoliko mjeseci izbacio je petero članova iz stranke zbog toga što su narušavali ugled odbora, ali i zbog toga što su kritizirali premijera.

Gradski ogranak varaždinskog SDP-a prije nekoliko mjeseci izbacio je petero članova iz stranke zbog toga što su narušavali ugled Gradskog odbora na čelu s njegovim predsjednikom Vjeranom Radelićem, ali i zbog toga što su kritizirali premijera Zorana Milanovića.

Osim Milanoviću, neki su članovi kritike upućivali i glavnom tajniku SDP-a Igoru Dragovanu. Ipak, Statutarna komisija SDP-a djelomično je ukinula tu odluku i u stranku vratila trojicu isključenih članova. Zanimljivo je da su u stranku vraćeni samo oni članovi koji nisu izravno kritizirali premijera Milanovića. Predsjednik 4. mjesnog odbora Neven Bosilj, član predsjedništva Bruno Ister i Željko Domjan tako su odlukom Statutarne komisije dobili ublažene kazne i vraćeni su u stranku, dok su član SDP-ovog Gradskog odbora Damir Barabaš i potpredsjednik GO-a Srećko Kolenko, koji su kritike upućivali izravno premijeru Milanoviću – izbačeni. Barabaš smatra kako je tim potezom SDP svojim članovima poručio da se kritike usmjerene stranačkom vodstvu neće tolerirati, odnosno da stranka podržava jednoumlje.

– Zadovoljan sam zbog toga što je Statutarna komisija vratila trojicu u stranku, ali što se mene tiče, stranci u kojoj vlada apsolutno jednoumlje, a demokracija ne postoji, niti ne želim pripadati – kazao je Barabaš, koji tvrdi da za grubo kršenje statuta treba odgovarati upravo Vjeran Radelić, protiv kojeg je središnjem odboru SDP-a podnesena i opsežna prijava zbog kršenja statuta.

Barabaš je Milanovića na svom Facebook profilu prozvao zbog pasivnosti u vođenju Vlade. Ustvrdio je kako “Vladu vodi Čačić, stranku Dragovan, a Milanović kao Poncije Pilat pere ruke”. Što je točno bio “grijeh” Srećka Kolenka, ne zna se. Kako će se unutarstranačka nestabilnost odraziti na nadolazeće lokalne izbore, vidjet će se već za nekoliko mjeseci, odnosno u svibnju, na lokalnim izborima.

Komentirajte prvi

New Report

Close