U utrci za Kupare i dva ruska investitora

Autor: Marija Crnjak , 13. ožujak 2014. u 12:45
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Karisma Hotels Adriatic, Valamar poslovni razvoj, Rixos grupa, tvrtke Titan nekretnine te Grupa Avenue iz Rusije, te Braniteljska zadruga „Mir“ žele ući u vojni kompleks Kupari.

Karisma Hotels Adriatic, Valamar poslovni razvoj, Rixos grupa, ruske tvrtke Titan nekretnine i Grupa Avenue, te Braniteljska zadruga „Mir“pokazali su interes za ulaganja u bivši vojni kompleks Kupari. Neobvezujuće ponude na poziv koji je Vlada raspisala prije mjesec dana jučer je otvorilo Povjerenstvo za ocjenu prijava u čijem su satavu ministar turizma Darko Lorencin, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, zamjenik predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Alen Čičak te načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli. U današnjoj objavi DUUDI-a popis je dopunjen i šestim ulagačem, ruskom tvrtkom Avenue Group.

Kako stoji u objavi, potencijalni investitori su u svojim pismima za iskaz interesa predstavili svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima.

"Napominjemo, navedeni potencijalni investitori nisu dužni podnijeti obvezujuće ponude, niti je ovlašteno tijelo Republike Hrvatske dužno sklopiti ugovor o osnivanju prava građenja, odnosno osnivanju prava služnosti ili koncesije s bilo kojim od ovih zainteresiranih investitora. Jednako tako, svi ostali investitori, a ne samo navedeni, mogu se javiti na obvezujući poziv za iskazivanjem interesa. Po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) provest će postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude koji je planiran u prvoj polovici 2014. godine.

Predmet poziva za obezujuće ponude bit će sklapanje ugovora o osnivanju  prava građenja na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina i sklapanje ugovora o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina. Za nekretnine koje se nalaze na pomorskom  dobru, zainteresirani investitori moći će podnijeti zahtjev za dodjelom koncesije sukladno posebnom propisu", stoji u objavi DUUDI-a.

Interes za Kupare već su ranije pokazali Agrokorova Karisma te turski Rixos, pričalo se i da je zainteresiran i Valamar, te investitori iz Azerbajdžana koji se na ovaj poziv nisu javili. Nova imena u priči su svakako branitelji iz općine Mlini, te ruski ulagači, tvrtka Titan nekretnine i Avenue Grupa. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kako bi to bilo da netko bude bolji od Todorica, uzjahao je cijelu drzavu…

New Report

Close