U Turkmenistanu priliku traži 16 hrvatskih tvrtki

Autor: Marija Crnjak , 29. travanj 2014. u 22:00
U izaslanstvu i Tehnomont iz Pule/D. Marušić/PIXSELL

Šanse u brodogradnji, informatici, građevini…

U sklopu posjeta predsjednika Ive Josipovića Turkmenistanu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore u izaslanstvu je i 16 hrvatskih tvrtki.

U Turkmenistan su između ostalih otputovali predstavnici AC Rijeka-Zagreb, Đure Đakovića, Horwath Consultinga, HAC-a, Končara, brodogradilišta Tehnomont te Uljanik, TŽV Gredelja te Viadukta. Hrvatsko izaslanstvo posjetilo je Ašhabad gdje se održava gospodarski forum, te Turkmenbashi. Prilike za hrvatske tvrtke su u brodogradnji, informatici, građevini i prometnoj infrastrukturi. Hrvatske tvrtke održale su sastanke s brojnim potencijalnim poslovnim partnerima, ali i predstavnicima različitih ministarstava, kao i Savezom poduzetnika i industrijalaca Turkmenistana. "Turkmenistan već ima pozitivna iskustva s hrvatskim tvrtkama i prostora za jačanje suradnje ima puno, pa ovakve prilike moramo pametno i redovito koristiti", istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović uoči puta.

Posjet hrvatske gospodarske delegacije uslijedio je nakon što su početkom travnja u HGK organizirani susreti hrvatskih gospodarstvenika s visokim predstavnicima turkmenske vlade. U sklopu posjeta hrvatske delegacije potpisano je šest sporazuma o suradnji dviju država, Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, Sporazumu obiju vlada o međusobnom povjerenstvu za gospodarsku suradnju, ugovor o gospodarskoj suradnji obiju vlada, Memorandum suradnje u području turizma, Memorandum o kulturnoj suradnji te programu suradnje za 2014. i 2015. 

Komentirajte prvi

New Report

Close