U tijeku su upisi za trogodišnji stručni studij gastronomije

Autor: Barbara Krečak , 11. srpanj 2017. u 15:19
FOTO: Press

Svi koji vole kuhati i svoje znanje iz kulinarstva žele proširiti i obogatiti ga i vještinama marketinga ili vođenja financija, od jeseni mogu u Zagrebu polaziti studij gastronomije, na Visokoj školi Aspira.

U tijeku su upisi na 30 mjesta za trogodišnji stručni studij, nakon kojega polaznici postaju menadžeri u gastronomiji. Ovo je prva godina takvoga obrazovnog programa u Zagrebu, nakon što je uspješno započet lani u Splitu. 
"Osim kulinarskih vještina, studenti stječu i znanja iz područja marketinga i upravljanja ljudskim resursima i potpuno su osposobljeni za samostalno vođenje restorana ili hotela", objašnjava Ines Vlaho Ćavar s Aspire.

Ističe da je u studij uključeno puno prakse, održavaju se tjedne radionice u Aspirinom praktikumu gdje studenti rade uz nadzor mentora-chefa putem video monitora. U Zagrebu će biti i stručne radionice u profesionalnim kuhinjama, a pruža im se i prilika i za praksu u renomiranim restoranima poput prvog hrvatskog restorana s Michelinovim zvjedicom, Monteom u Rovinju, ponajboljim hrvatskim restoranom Pelegrini u Šibeniku, dubrovačke Nautike…te uz najpoznatije chefove kao što su Andrej Barbieri, Vincenzo Guarino, Dino Galvagno… Uz to, ide se i na studijska putovanja u restorane i vinarije diljem Hrvatske.

"Zanimljivost je i da će jedan semestar studenti moći zamijeniti studije pa će tako oni iz Splita provesti jedan semestar u Zagrebu i oni iz Zagreba moći će biti u Splitu", kaže Vlaho Ćavar, koja ističe i da Visoka škola Aspira ima stipendijski fond za dodjelu stipendija. Već i tijekom studija nude im se prilike za zaposlenje, jer se, napominju s Aspire, radi o prvom takvom studiju u Hrvatskoj "koji praktično nema konkurenciju" i po tome su i studenti gastronomije u prednosti na tržištu rada.

"Već se studij u Splitu pokazao kao uspješan, ljudi su prepoznali kvalitetan program i jako im se svidio. Ove godine interes je velik i očekujemo nove studente pune entuzijazma. Studenti gastronomije su, inače jedni od najmotiviranijih", zaključuje Ines Vlaho Ćavar s Visoke škole Aspira. Osim studija gastronomije, Aspira u Zagrebu kreće i sa studijem destinacijskog i hotelskog menadžmenta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close