Velika istraga u šibenskoj tvrtci: Uhićen jedan od bivših direktora TLM-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. svibanj 2017. u 11:44
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kandido je jučer uhićen na graničnom prijelazu s BiH na području Slavonije.

Zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju uhićen je Tonći Kandido, jedan od direktora i nekadašnji član Uprave šibenskog TLM-a, potvrdio je u četvrtak njegov odvjetnik Krešimir Škarica.

Kandido je uhićen u srijedu na jednom slavonskom graničnom prijelazu prema BiH, nakon čega je prepraćen u Šibenik gdje je policija jutros obavila pretragu njegova stana u četvrti Baldekin, odnosno kuće na kupalištu Jadrija.

U šibensko-kninskoj policiji medijima su potvrdili samo da policija zajedno sa Županijskim državnim odvjetništvom istražuje TLM, a uhićenje Kandida nisu htjeli potvrditi niti demantirati.

Neslužbeno, zbog sumnje u zlouporabu u gospodarskom poslovanju, šibenska je policija u suradnji s tužiteljstvom raspisala međunarodnu tjeralicu protiv Marka i Lorana Pejčinovskog, oca i sina čija je tvrtka Euris 2012. godine preuzela šibenski TLM, te protiv još jedne osobe povezane s tom tvrtkom.

Pejčinovski su makedonskog porijekla, a žive u Beču gdje je i sjedište tvrtke Euris.

Neslužbeno se doznaje da policija istražuje sumnje da su gospodarskim malverzacijama u razdoblju između 2012. i 2014. godine 'izvukli' iz TLM-a oko 150 milijuna kuna.

Odvjetnik Škarica najavio je da će se očitovati o slučaju nakon što njegov branjenik bude saslušan u državnom odvjetništvu tijekom dana u popodnevnim satima.

U Policijskoj upravi šibensko-kninskoj najavili su da će tijekom dana o svojim radnjama na slučaju TLM izvijestiti javnost priopćenjem.  

Komentari (5)
Pogledajte sve

čovjek malo uzeo za benzin za motor, a oni tako nezahvalni, nisu sigurno dogovorili tko plaća dostavu, nesposobni totalno, sada okrivljuju nedužnog dostavljača, falilo je, ma njima je uvijek falilo

Sramota da su gospodu iz HGK išli prevariti za 100 kn. Sramota stvarno, varat takve
ljude nema smisla može ih sram biti. Ali Vidošević i Zdenka P. su toliko dobronamjerni
da nisu od toga radili neku aferu, ali neka su ih oprali, sram ih može što su potkradali čelnike HGK.

http://slobodnadalmacija.hr/novosti/crna-kronika/clanak/id/485330/novi-nevjerojatni-detalji-sa-suena-vidosevicu-dojurio-bi-na-motoru-i-ubacio-mi-u-auto-vrecu-s-novcem-ja-bi-to-nosio-u-hgk-a-jednom-su-mi-prigovorili-da-fali-sto-kuna


…valjda buju došli i do onog bugara koji je transferirao 4,2M Evra i postavio Shamisa da drži vodu!? Samo da ne diraju bivše savjetnike (uh, kaj sam zločest!)….

nemojte gospon Sv.Antu, tek se zalaufirao u Lex

…valjda buju došli i do onog bugara koji je transferirao 4,2M Evra i postavio Shamisa da drži vodu!? Samo da ne diraju bivše savjetnike (uh, kaj sam zločest!)….

New Report

Close