U Supetru otvorena školska sportska dvorana

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2016. u 16:09
Grad Brač

U veselom i dinamičnom kulturno- zabavnom i sportsko – revijalnom programu sudjelovalo je više od stotinu djece i mladih.

U povodu Dana Grada Supetra danas je, nakov gotovo čitavog desetljeća od početka izrade projekta, svečano otvorena Školska sportska dvorana. U veselom i dinamičnom kulturno- zabavnom i sportsko – revijalnom programu sudjelovalo je više od stotinu djece i mladih.

Učenici Osnovne škole Supetar i Srednje škole Brač oduševili su sve prisutne . Ani Škorić učenica Srednje škole Brač, maestralno  je izvela hrvatsku himnu, a odu  svome Braču – pjesmu Stjepana Pulišelića „ Jo son Bročanin i volin Broč“,  otpjevali su učenici drugog razreda OŠ Supetar. Stare bračke plesove i dječje igre s pjevanjem  izvela su djeca – podmladak Bračkog folklornog društva Ciciljona, a odlične plesne koreografije  djeca različitog uzrasta iz Baletnog studija Renata. Veselje se nastavilo uz srednjoškolski bend u sastavu Juraj Poklepović, Lina Šerić i Andrea Žuvić, a potom su uslijedile prave egzibicije kojima su svoje sportove  prezentirati najmlađi sportaši supetarskih klubova – Karate kluba Brač, Ragbi kluba Brač i NK Jadrana. Atraktivan nastup izvele su i članice Kluba mladih HRAM – Centra  novog cirkusa iz Splita, koje su kombinirajući ples i gimnastiku pokazale nevjerojatnu vještinu u akrobatskom penjanju na svilu.

Prisutne je pozdravio ravnatelj SŠ Brač Ivan Meštrović, a novu je dvoranu nadahnuto blagoslovio supetarski župnik don Toni Plenković. Predstavljajući financijere supetarske školske dvorane vrijedne 25 milijuna kuna – gradonačelnica Ivana Marković, župan Splitsko- dalmatinske županije Zlatko Ževrnja te ministar graditeljstva Lovro Kuščević  i izaslanik ministra TomislavaTolušića u ime Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova EU,  izrazili su veliko zadovoljstvo otvaranjem dvorane i složili se kako je njezina važnost za mlade ljude  Supetra i čitavog otoka iznimno velika.

Komentirajte prvi

New Report

Close