U studenom manje od 1% ovogodišnjih noćenja

Autor: Marija Crnjak , 08. prosinac 2015. u 21:59
Ministar Darko Lorencin/Duško Jaramaz/PIXSELL

U Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici ipak su zadovoljni rezultatima, i kažu da je sezona dulja zbog zajedničkih aktivnosti.

Na Jadranu i u Gradu Zagrebu u studenom se odmarala 191 tisuća turista koji su ostvarili 472 tisuće noćenja, što je 5,5 posto više nego prošle godine, no još uvijek predstavlja tek 1,6 posto od ukupnog broja turističkih dolazaka u ovoj godini, odnosno ni jedan postotak od ukupnog broja noćenja u 2015.

Najbolji turistički promet imao je Zagreb sa 116 tisuća noćenja, što je oko 7,5 posto ukupnog prometa u ovoj godini i porast od 5,5 posto. Slijedi Kvarner s 89 tisuća noćenja te porastom od 14 posto, te Istra koja je ovog studenog imala 6 posto manje noćenja, a slabiji je bio i Dubrovnik s 4 posto manje dolazaka. Splitsko-dalmatinska županija imala je rast noćenja za 25 posto, no to je još uvijek tek 71 tisuća noćenja odnosno manje od jedan posto godišnjeg rezultata. U studenom je najviše ostvarenih dolazaka s tržišta Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, BiH, SAD-a, Koreje, Srbije, Japana, Ujedinjenog Kraljevstva.

U Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici su ipak zadovoljni. "Cilj naših aktivnosti je pozicioniranje Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije koja nudi raznovrsnu i bogatu ponudu, a porast dolazaka u studenom ukazuje da imamo rezultate. Najbolje rezultate u studenom u odnosu na prošlu godinu pokazao je Grad Zagreb, što znači da turisti sve više prepoznaju i ostale čari naše zemlje, odnosno da im je sve zanimljivija i ponuda kontinenta", kaže ministar Darko Lorencin. Šef HTZ-a Ratomir Ivičić očekuje rast i tijekom blagdana, te najavljuje da je HTZ već krenuo s konkretnim aktivnostima pripreme sezone i promocije destinacija za 2016. godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close