U stečaj poslati sve što je zrelo za otpis

Autor: Poslovni dnevnik , 18. listopad 2015. u 11:37
Ministar financija Boris Lalovac/Marko Mrkonjić/PIXSELL

Ministar financija za privatizaciju svega što se može privatizirati.

Ministar financija Boris Lalovac izjavio je u srijedu kako se, kada je u pitanju upravljanje javnim dugom, zalaže za privatizaciju svega što se može privatizirati, a slanje u stečaj onoga što je zrelo za otpis, iako je to nepopularno ali nužno.

Prvi i glavni zadatak buduće Vlade trebao bi biti čišćenje iz državnog portfelja, kazao je Lalovac na panelu o fiskalnoj politici, javnom dugu i gospodarskom rastu održanom u sklopu AmCham & Forbes gospodarskog foruma. Podsjetio je koliko je puta država morala spašavati neke institucije, primjerice, Hrvatsku poštansku banku koja je, po njegovim riječima, prije nekoliko godina bila nečiji bankomat. Dodaje i da brodogradilišta nikada ne bi mogla biti privatizirati da država nije preuzela njihov dug od devet milijardi kuna.

Ministar kaže i kako ga veseli što su izbori baš sada, jer potkraj godine ministarstva u pravilu više troše, a kako sada funkcionira tehnička Vlada to će im biti onemogućemo. Naglasio je kako je prošle godine u prosincu "zaključao" proračun, da su ministarstva manje potrošila, a tako bi moglo biti i ove godine. Ministar je istaknuo da je jedan od najvećih problema golem deficit od 18 milijardi kuna godišnje kojeg generira mirovinski sustav. Smatra da bi dublje trebalo raditi na rashodovnoj strani proračuna te zatvaranju deficita većim prihodima ako ih bude. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

još jedan nedajbože kukuriku mandat i sve će biti za otpis, svi ćemo biti otpisani bez povratka

Ha, ha, ha…koja patetika! Na kraju mandata pričati o onome što je trebalo učiniti! Licemjerno, u najmanju ruku!

U stečaj poslati sve što je zrelo za otpis !

Kukuriku koaliciju ?

New Report

Close