‘U srijedu štrajka cijela Hrvatska’

Autor: Poslovni.hr , 31. listopad 2019. u 12:07
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Sindikati su na konferenciji za medije kazali da će se odazvati na sastanak.

Sindikati u osnovnim i srednjim školama nastavljaju cirkularni štrajk. Danas nema nastave u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji. U ponedjeljak će štrajkati Osječko-baranjska i Ličko-senjska županija. U utorak se štrajka u dvjema županijama, Primorsko-goranskoj i Zadarskoj, dok su za srijedu sindikati najavili štrajk u cijeloj Hrvatskoj kao i prosvjed na Markovu trgu, piše Večernji list.

HNS i HDZ dogovorili su da će učiteljima rasti osnovica plaće u obliku 2+2+2 te da Vlada najkasnije do 30. lipnja mora urediti Uredbu o koeficijentima. Dogovoreno je da će dani u štrajku učiteljima i nastavnicima biti plaćeni te da će koeficijenti, ako do 30. lipnja Vlada ne donese uredbu, prosvjetarima automatski rasti za 2 posto.  Premijer Andrej Plenković na današnjem kraju otvorenog dijela sjednice Vlade pozvao je sindikate "da prepoznaju razumnu ponudu koju im nudi Vlada".

"Spremni smo intenzivno raditi na reviziji Uredbe kako bi se na pravedniji način definirali koeficijenti složenosti poslova", zaključio je.

Sindikati su na konferenciji za medije kazali da će se odazvati na sastanak.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Razumijem učitelje, ali ovo je sada već stvarno bez veze. Maltretirate cijelu Hrvatsku sa ovakvim štrajkom.
Ili štrajkajte, ili nemojte štrajkati. Moje dijete pohađa nastavu u drugom gradu (udaljenom 60-tak km). Sindikati objave da štrajkaju, a škola koju moje dijete pohađa objavi da neka učenici ipak dođu u školu, a učitelji će se u 8 ujutro sastati, pa će odlučiti hoće li štrajkati i koliko će njih štrajkati.
Ako se dovoljan broj profesora odluči za štrajk onda škole nema… Nijednom nije bilo nastave, ali jadno dijete mora pod punom ratnom spremom u školu.

I tako već par puta! Pa ili štrajkajte, ili nemojte, ove cirkularne gluposti su baš to, cirkularna glupost koje se mogu dosjetiti jedino prosvjetari u Hrvatskoj. Vi bi se J***** a da vam ne uđe..

New Report

Close