U Splitu otvoren Područni ured Pučke pravobraniteljice Republike Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2015. u 13:17
Patrik Macek/PIXSEL

Ured je smješten u prostoru veličine 100-njak m2, uz prostore vijeća nacionalnih manjina u Mažuranićevom šetalištu 8a

U Splitu otvoren Područni ured Pučke pravobraniteljice Republike Hrvatske

Pučka pravobraniteljica Republike Hrvatske Lora Vidović danas je u Splitu otvorila Područni ured zahvaljujući kojem će ova institucija za zaštitu ljudskih prava postati dostupnija građanima, ali i čime će se povećati suradnja s partnerima na lokalnoj 
razini – prvenstveno strukturama javne vlasti.

„Mnogi se često, upravo zbog udaljenosti naših ureda od mjesta u kojem žive, ne odlučuju potražiti pomoć u zaštiti svojih prava. Dokazuje to i prošlogodišnje iskustvo iz Osijeka i Rijeke, gdje nam se putem područnih ureda, u manje od mjesec dana od njihova otvaranja, obratilo više od 350 građana. Zato sam jako ponosna i sretna što će nam se, puno lakše nego što su to činili do sada, moći obratiti građani u ovom dijelu naše zemlje“, kazala je pravobraniteljica Vidović. Otvaranju Područnog ureda prisustvovali su i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, župan Splitsko dalmatinski Zlatko Ževrnja te predsjednica Udruge Most i članica Savjeta Pučke pravobraniteljice Đordana Barbarić. 

„Ovo je jedan od značajnijih događaja u Splitu vezano za otvaranje institucija. Ovo je prvi ured u Splitu i Dalmaciji, a nadam se da će ih biti još, jer se nadam da će biti puno posla. Da ne budem krivo shvaćen – mi očekujemo veliku pomoć iz Ureda, jer će dio građana lakše doći ovdje i ovdje se potužiti na sve što im se dešava i sve ono zbog čega inače dolaze kod nas – u Grad ili Županiju, a mi često ne možemo sve ni stići obraditi i ne možemo pomoći, ili neznamo kako pomoći. Tako da bi nam ovaj Ured izravno mogao pomoći da vidimo što se događa, da razumijemo događanja u našem gradu i vidimo što muči naše sugrađane, bez obzira što to može biti pritužba na mene ili nekog mog kolegu ili kolegicu. Sve je to dio života i s tim možemo samo poboljšati naš rad, jer smo mi servis građana“, rekao je gradonačelnik Baldasar. 

„Priča o ovom Uredu je priča o borbi za ljudska prava, kao vječnoj borbi“, izjavila je Đordana Barbarić, a župan Ževrnja je naglasio da će Ured u budućnosti imati iskrenog partnera i podupiratelja. 
Ured je smješten u prostoru veličine 100-njak m2, uz prostore vijeća nacionalnih manjina u Mažuranićevom šetalištu 8a. u Područnom uredu će raditi savjetnica Mirela Buturović, a građani se mogu obratiti telefonom (021 682 980 i 021 682 981), faxom (021 682 982) te e-mailom (info@ombudsman.hr), a sve ostale informacije o Pučkoj pravobraniteljici mogu potražiti na web stranicihttp://www.ombudsman.hr/ . Da će Područni ured imati posla svjedoči i podatak kojeg je iznijela pravobraniteljica Vidović, da je i prije samog otvaranja jedna žena došla u prostor ureda i podnijela žalbu.

Komentirajte prvi

New Report

Close