U splitskoj Zračnoj luci danas milijunti ovogodišnji putnik

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. kolovoz 2013. u 17:28
Thinkstock

Prošle godine milijunti putnik zabilježen je 24. kolovoza, a ove godine 12. kolovoza.

Splitska Zračna luka danas je zabilježila svog ovogodišnjeg milijuntog putnik, što je najraniji datum u povijesti ove zračne luke da kroz nju prođe milijun putnika, a u ovogodišnjem je srpnju ostvaren je i rekordni mjesečni promet, doznaje se u Upravi Zračne luke Split.

Prošle godine milijunti putnik zabilježen je 24. kolovoza, a ove godine 12. kolovoza, što značio da smo ostvarili novi datumski rekord od milijun putnika u jednoj godini, rekao je za Hinu pomoćnik direktora splitske Zračne luke Pero Bilas.

Ovogodišnji milijunti putnik kroz splitsku Zračnu luku je austrijski državljanin, odvjetnik Petar Kisser, koji je nagrađen s 300 eura, koje je, kako je rekao Bilas, odmah danas i potrošio u splitskoj Zračnoj luci.

Osim toga, Croatia Airlines, čijim je zrakoplovom putovao milijunti ovogodišnji putnik u Zračnoj luci Split, nagradila ga je sa dvije povratne karte na liniji po izboru.

Bilas je naveo kako je u srpnju kroz splitsku Zračnu luku prošlo 336.000 putnika, što je mjesečni rekord putnika svih vremena za sve zračne luke u Hrvatskoj, i za oko 14 posto je veći promet od srpnja 2012., kada je kroz Zračnu luku u Splitu prometovalo oko 293.000 putnika.

Pojasnio je kako je ovakav rekordni mjesečni porast putnika u splitskoj Zračnoj luci u srpnju ove godine ostvaren povećanjem broja putnika radnima danima, što je, po Bilasovim riječima, novost u prometu putnika kroz tu zračnu luku.

Komentirajte prvi

New Report

Close