U Spačvi će raditi supervrata

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2018. u 10:46
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Novac iz Europe putem projekta Slavonija, Baranja i Srijem stići će i u pogone vinkovačke drvne industrije Spačva. S 45 milijuna kuna sufinancirat će se proizvodnja hrastovih vrata koja bi kvalitetom i izgledom trebala osvojiti europsko tržište.

Proizvodi Spačve, zbog kvalitete hrasta traženi su u cijeloj Europi. Posla će uskoro biti još više jer u Spačvu stižu mladi stručnjaci koji će napraviti supervrata. "U Spačvi će iduće tri do četiri godine znanstvenici sa zagrebačkog i osječkog šumarskog fakulteta u suradnji sa stručnjacima iz Spačve razvijati nova inovativna vrata od slavonske hrastovine", kaže za HRT predsjednik Uprave Spačve Josip Faletar. No ovisni su, kažu, o količini trupaca. 

>> Očistili dugove 
i izborili 20 milijuna kuna iz Bruxellesa

U Spačvi su ponosni što su, kažu, jedan od najvećih poslodavaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji, s više od 850 zaposlenika. Ambiciozni su u razvojnim planovima i žele zaposliti još 200 radnika, ali da bi to ostvarili, trebaju, poručuju, još trupaca. Ove godine dobili su ih 10 posto manje i zato proizvodnja trpi.

Komentirajte prvi

New Report

Close