U slučaju otkaza direktoru kutinske komunalne tvrtke ide 75% plaće do mirovine

Autor: Poslovni.hr , 25. veljača 2014. u 10:33
Mijo Sepak. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Dođe li do raskida ugovora bez njegove suglasnosti – iz tvrtke će biti otpraćen uz otpremninu u visini tri četvrtine neto plaće sve do navršene 65. godine.

Iz Sisačko-moslavačke županije već stiže novi skandal. U njegovu je središtu ponovno županica Marina Lovrić Merzel, ali ovaj put u ulozi “tužiteljice” koja, čini se, HDZ-u vraća udarac, piše Večernji list. Naime, na aktualnom satu Županijske skupštine iznijela je, za hrvatske prilike, šokantan slučaj. Mijo Šepak, direktor kutinske komunalne tvrtke Moslavina i HDZ-ov županijski vijećnik, sklopio je ugovor s predsjednikom Nadzornog odbora iste tvrtke prema kojem će – dođe li do raskida ugovora bez njegove suglasnosti – iz tvrtke biti otpraćen uz otpremninu u visini tri četvrtine neto plaće sve do navršene 65. godine. Ili će je dobiti odjednom. A kako je riječ o plaći od 13.000 kuna i kako se direktoru Šepaku bliži 50. rođendan, na račun bi mu u slučaju otkaza sjelo oko 1,8 milijuna kuna zbog čega je, čini se, svima u interesu da direktor zadrži radno mjesto praktički do mirovine, piše Večernjak.

U slučaju da ponudi otkaz i ovakav ugovor sam raskine, u što je teško povjerovati, ni tada neće na ulicu praznih ruku jer će mu prema ugovoru biti isplaćeno 150.000 kuna. Članak 7. ugovora, kojeg je Večernji list u posjedu, propisuje i neograničenu uporabu službenog automobila, a poduzeće mu jamči i ugovor o životnom osiguranju s mjesečnom premijom od 1200 kuna.

"Riječ je o uspješnoj tvrtki, nositelju svih vodoopskrbnih aktivnosti u našem kraju, čiji je Nadzorni odbor samo želio odrediti parametre i tako osigurati da u trenutku isteka mandata budem premješten na radno mjesto koje odgovara mojoj stručnoj spremi", kazao je Večernjem direktor Šepak koji najavljuje i tužbu protiv Merzel Lovrić.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentari (6)
Pogledajte sve

@osi3 – potpisujem. Ovakve Ugovore treba proglasiti ništavnim i kraj priče.

pa ovo nemreš namirit ni da im daš badave plin i sve moguće za proizvodnju

lol, “uspješna tvrtka”, pa ne bi za milenij mogli zaraditi za takve privilegije.

svi problemi potječu iz pravosuđa – ovakvi ugovori se pravnim postupkom trebaju proglasiti ništavnim i za to ima koliko god treba argumeneata, ali nema “političke volje”, tj. hdz i sdp čvrsto drže pod kontrolom “neovisno pravosuđe”.

isto bi se tako mogli ništavnim učiniti i kolektivni ugovori sa sindikatima javnih službi. ova pljačka u kutini je u dlaku ista kao pljačka koju kreiraju kolektivni ugovori s državnim činovnicima.

Toga nema ni u Kuvajtu!!!!!!![emo_novac][emo_novac]

New Report

Close