U Slavoniji se zatvara 12 Konzumovih trgovina

Autor: Poslovni.hr , 09. srpanj 2017. u 12:52
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Već ranije je priopćeno kako je u planu zatvaranje ukupno 105 prodavaonica Konzuma na području cijele Hrvatske do kraja godine, od kojih bi 22 trebale biti zatvorene već do kraja ovog mjeseca.

Među prvim zatvorenim trgovinama Konzuma na području regije istok su dvije – jedna je u Kneževim Vinogradima, a druga u osječkoj Tvrđi. U njima je radilo ukupno pet djelatnika i oni su zbrinuti u drugim prodavaonicama Konzumove mreže. Razlog zatvaranja je, kako doznajemo, visina najma koji je plaćan za korištenje poslovnog prostora, što se izravno odrazilo i na njihovu ukupnu profitabilnost.

– U regiji istok koja zahvaća veći dio Slavonije, među kojima su gradovi Đakovo, Vukovar i Osijek, planirano je zatvaranje sveukupno 12 trgovina. Želimo istaknuti kako broj trgovina može varirati sukladno pregovorima koji su u tijeku te finalna brojka do kraja godine može biti i manja – priopćili su Glasu Slavonije iz Agrokorovog trgovačkog lanca Konzum. I ovdje je zapravo riječ o prostorima u kojima je ovaj trgovački lanac u zakupu te će njihovu sudbinu odrediti razgovori o cijeni najma. Primjerice, iako je to još uvijek neslužbeno, za prostor u osječkoj Tvrđi istekao je ugovoreni rok najma, a konkurentski lanac najmodavcu je ponudio višu cijenu.

Iz Konzuma su još jednom potvrdili kako će se povesti računa o radnicima, gotovo 80 posto njih bit će raspoređeno na radna mjesta u obližnje Konzumove prodavaonice. Za dio radnika razmotrit će se različita rješenja, pa i mogućnost da ih preuzmu novi najmoprimci. Za one koje se ne pronađe prihvatljivo rješenje bit će zbrinuti sa svim pravima koja im pripadaju u skladu s kolektivnim ugovorom koji jamči otpremnine veće od propisanih Zakonom o radu. U ovaj proces aktivno je uključen i Sindikat trgovine Hrvatske.

Već ranije je priopćeno kako je u planu zatvaranje ukupno 105 prodavaonica Konzuma na području cijele Hrvatske do kraja godine, od kojih bi 22 trebale biti zatvorene već do kraja ovog mjeseca.

Komentirajte prvi

New Report

Close