U Slavoniji se gradi najveći bazen u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2015. u 11:21
Foto: Thinkstock

Bazen je vrijedan oko 10 milijuna kuna te u njega stane oko 1800 kubičnih metara vode.

Nezapamćeno visoke temperature ovoga ljeta u Slavoniji nisu bile prepreka za više od 100 građevinaca tvrtke Bramgrad iz Zagreba i njihovih slavonskih kooperanata koji trenutačno rade u Bizovcu na jednom od najvećih gradilišta u Slavoniji i Baranji, ali i Hrvatskoj.

Kako piše Glas Slavonije, na prostoru Bizovačkih toplica, naime, realizira se investicija vrijedna oko 120 milijuna kuna, a od čega su 100 milijuna samo nova ulaganja, a u sklopu koje se privodi kraju gradnja najvećeg bazena u Hrvatskoj, gradi se nova zgrada Lječilišta i obavljaju pripreme za predstojeću rekonstrukciju i opremanje hotela Termia.

Gradnja ovog bazena impresivne veličine, koji je sa svojih više od 2000 četvornih metara vodene površine najveći takav u Hrvatskoj, samo je prva od tri faze investicijskog ciklusa koji su iz Sunce koncerna d.d. najavili odmah nakon kupnje Bizovačkih toplica u lipnju 2014. godine. Bazen je vrijedan oko 10 milijuna kuna, u njega stane oko 1800 kubičnih metara vode.

Zasigurno će posebna atrakcija u njemu biti umjetni valovi koji će se proizvoditi s pomoću specijalnih generatora za pravljenje valova naručenih iz Škotske, čija je ugradnja upravo u tijeku, a koji će dosezati oko metar visine. Ti valovi u bazenu bit će atrakcija koja će zasigurno oduševiti posjetitelje, kao i činjenica da će se pitka voda u tom bazenu tijekom hladnijih dana grijati, te da će bazen, ovisno o vremenskim prilikama, zbog toga moći raditi sve do studenoga i primati nekoliko tisuća kupača dnevno, najavljuje direktor toplica Ivica Baković.

U novom lječilištu 60 soba

Usporedno s bazenom, u Bizovačkim se toplicama neposredno uz postojeću zgradu lječilišta gradi nova zgrada lječilišta sa 60 soba, vrijedna oko 40 milijuna kuna, koja će omogućiti gostima na terapiji potrebnu udobnost dok koriste blagodati bizovačke termalne vode za svoj oporavak. Novi objekt bit će kapaciteta 120 kreveta, s nekoliko apartmana i dvokrevetnim sobama.

U listopadu 2015. kreće rekonstrukcija i opremanje hotela Termia, u kojem će se nadograditi dodatnih 30 soba, tako da će kapacitet hotela umjesto sadašnjih 205 ležajeva, biti 215 ležajeva, kategorije 3+ zvjezdice. Nakon više od četvrt stoljeća neulaganja prostor će se temeljito renovirati i preurediti u svrhu njegove bolje iskoristivosti, zajedno s namještajem i opremom u svim sobama. U taj golemi posao novi će vlasnik uložiti između 40 i 50 milijuna kuna, a cijeli posao planira se završiti do početka 2016. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close