U sklopu Poslovnog uzleta, poduzetnici su imali priliku unaprijediti svoje znanje

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 27. studeni 2015. u 14:12
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Mirna Vidović Janjanin iz HBOR-a okupljene je upoznala s informacijama o kreditnim aktivnostima HBOR-a.

Poduzetnici su na besplatnim edukacijama Poslovnog uzleta u Zlataru imali prilike saznati kako do EU novca spremnog za ruralni razvoj, kako do sredstava kreditiranja HBOR-a, kako sastaviti kreditni zahtjev koji banke neće moći odbiti te kako unaprijediti svoje poslovanje.

Mirna Vidović Janjanin iz HBOR-a okupljene je upoznala s informacijama o kreditnim aktivnostima HBOR-a. Najviše pozornosti će posvećeno je kreditiranju malog gospodarstva, turizma, potpora izvozu te financiranju Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) projekata.

Krešimir Delač, Simulus grupa d.o.o. u suradnji s PBZ, edukacijom Naučite kako napisati kreditni zahtjev koji će bankama biti neodoljiv i konkretnim primjerima pojasnio je načine na koje banke gledaju zahtjeve za financiranje. Približio je i načine na koje banka može biti partner i koje su za klijenta koristi takva odnosa. Naglasio je da razumijevanjem razmišljanja bankara i prihvaćanjem različitosti njihovih pogleda, kao i vlasnika, tvrtke moguće prepoznati nove načine suradnje.

Arsen Paro iz AZ Factoringa održao je edukaciju naslovljenu Imate problema u naplati potraživanja? Saznajte kako uz pomoć factoringa možete poboljšati likvidnost vaše tvrtke. Ovdje je riječi bilo o faktoringu kao alternativnom načinu kratkoročnog financiranja koji je pogodan za sve tipove poduzetnika, bili oni mali, srednji ili veliki. Istaknuo je brojne prednosti korištenja faktoringa – poboljšanje tekuće likvidnosti, bolje upravljanje kupcima i dobavljačima, povećanje rentabilnosti i ekonomičnosti poslovanja.

Marin Kukoč iz Ministarstva Poljoprivrede govorio je o Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., za koji su osigurana sredstva od gotovo 2.4 milijarde eura. Temeljem izrađenih sektorskih analiza i provedena dva kruga javne rasprave, Ministarstvo poljoprivrede odabralo je 16 mjera koje bi trebale osigurati investicijski zamah i razvoj ruralnih područja RH., o čijim pogodnostima su se prisutni ovom prilikom i informirali.

Igor Bobek iz HGK-a približio je koheziju i regionalni razvoj zemalja članica, ovisno o njihovim potrebama te stupnju razvijenosti koje Europska Unija potiče. Poticanje regionalnog razvoja provodi se putem europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova koji su, nakon pristupanja EU, dostupni i Republici Hrvatskoj.

Zagorska Razvojna Agencija – Zara i Damir Strejček predstavili su koncept Poslovnog planiranja kao ključne faze uspješnog biznisa. Branimir Hebrang iz HT-a govorio je o Cloud usluzi i njenoj prednosti, od kojih je poslujte uspješno i kad ste izvan ureda tek jedna u nizu. Sandro Lazarić iz Arbone u sklopu edukacije Osvojite tržište učinkovitim i povoljnim oglašavanjem na Googleu i Facebooku približio je prednosti društvenih servisa u oglašavanju.

Komentirajte prvi

New Report

Close