U širenje KB Dubrava ulaže se 330 milijuna kuna

Autor: Ivana Rimac Lesički/VL , 16. travanj 2014. u 16:57
KB Dubrava dobiva novu bolnicu/B. Ščitar/PIXSELL

Na sjevernom parkiralištu KB Dubrave gradit će se nova zgrada vrijedna 330 milijuna kuna koja će svojim sadržajem i funkcijom donijeti daleko više od proširenja te poznate zagrebačke bolnice.

Na sjevernom parkiralištu KB Dubrave gradit će se nova zgrada vrijedna 330 milijuna kuna koja će svojim sadržajem i funkcijom donijeti daleko više od proširenja te poznate zagrebačke bolnice.

Nije pretjerano reći da Dubrava dobiva novu bolnicu jer se na gotovo 19 tisuća četvornih metara planira trokatna građevina. U prizemlju će biti objedinjeni hitni bolnički prijam, na prvom katu ginekologija, na drugom katu dnevna bolnica s jednodnevnom kirurgijom, a na posljednjem katu predviđen je tehnički sadržaj. Vodstvo KB Dubrave u suradnji s Ministarstvom zdravlja pripremilo je taj megaprojekt, a za gradnju će tražiti i novac iz fondova EU."Razvijamo dva osnovna elementa – objedinjeni hitni bolnički prijam i dnevnu bolnicu, što je u skladu s nacionalnom strategijom.

Moguć je i razvoj ginekologije. Uz pomoć Ministarstva zdravlja napisali smo projekt i potom je na Upravnom vijeću i formalno donesena odluka da se raspiše natječaj za arhitektonsko rješenje. Jedan od zahtjeva natječaja bio je i da zgrada bude 'zelena', a stiglo je šest radova", objasnio je sanacijski upravitelj bolnice u Dubravi dr. Dragan Korolija Marinić.Odabran je rad arhitektonskog ureda Pronad koji je ekološke zahtjeve ispunio projektiranjem nove bolnice zelenog krova sa solarnom elektranom i geotermičkim kolektorima ispod objekta. Solarni kolektori proizvodit će struju koju će, objasnili su arhitekti, bolnica potom predavati distributeru.

Komentari (3)
Pogledajte sve

“Grad na Savi”, “Pelješki most”, “Nova bolnica u Dubravi” i dr.. Kriza je, ali ideje se množe. Jedini je problem – kako ih realizirati.

Ima i nova “bolnica” u gradnji koji km južnije Medikol ali ta nikad neće ni.biti završena nego će zjapit poput te u Blatu…mislio vlasnik- neki kuhar da će sisanje proračuna trajati vječno

idete graditi novu bolnicu u dubravi a započeta bolnica u Blatu zjapi nedovršena i propada, zašto se bolnica u blatu ne završi i u nju presele vinogradsku, šalatu, sv.duh traumu, uglavnom bolnice koje su građene 1900tih, koje nemaju parkinga koje više ne zadovoljavaju ni minimalne građevunske, prostorne niti higijenske standarde i čije održavanje se troše velike pare a nalaze se u atraktuivnim djelovima grada ćijom prodajom bi završili i opremili bolnicu u blatu i još bi ostalo poprilično viška novaca, pogotovo jer bolnica u blatu leži na termalnom izvoru što je važno i energetski i terapijski, odlično je prometno povezana a u planu je i most preko jaruna…

New Report

Close